Róma haladóknak és ínyenceknek

Római kulináris utazásunkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik egyszer már jártak Rómában, de szeretnék még jobban megismerni az Örök város művészeti kincseit és gasztronómiájának kulisszatitkait. Részt veszünk egy bor- és olívaolaj kóstolással egybekötött főzőtanfolyamon egy Róma környéki hangulatos agriturismóban, emellett megkóstolunk néhány római specialitást, például az articsókát zsidó módra, a mortadellával töltött pizzát vagy a cukkini virágot. Aki még nem járt Rómában, annak lesz néhány szabad órája, hogy egyénileg felkeresse a sokak által már ismert nevezetességeket.

Program

1. nap

A repülőtérről egyenesen buszos városnézésre indulunk. Útba ejtjük Caracalla fürdőit, a Szent Kelemen templomot, majd megtekintjük Michelangelo világhírű Mózes szobrát a leláncolt Szent Péter templomban. Michelangelo a Mózest tartotta élete egyik fő művének. Annyira élethű a szobor, hogy a legenda szerint, amikor elkészült, a művész ráütött a szobor térdére egy kalapáccsal és ezt üvöltötte: "Miért nem beszélsz?". Délután a Gianicolo dombról megcsodáljuk Róma egyik legszebb panorámáját, majd sétálunk a rendkívül hangulatos és színes Trastevere negyedben. Vacsorára római előételeket és pizzát kóstolhatunk, mert a rómaiak szerint ez az igazi!

2. nap

Ma elhagyjuk Rómát, és egész napos kirándulást teszünk a Castelli Romani környéken. Részt veszünk egy főzőtanfolyamon egy hangulatos agriturismóban, melynek során egy komplett olasz menüsort készítünk el. Ebédre megesszük, amit főztünk, emellett bort és olíva olajat is kóstolunk. Délután Nemibe és Castel Gandolfóba látogatunk el, ahol a pápai nyaraló is található.

3. nap

Reggeli után belvárosi sétára indulunk. Kívülről megnézzük a Palazzo Farnese és a Palazzo Spada épületeit, majd elvegyülünk a tradicionális Campo dei Fiori piac forgatagában. A hangulatos kis tér színes házak között bújik meg, közepén Giordano Bruno figyeli a portékájukat kínáló árusokat. Mauro Berardi standján érdemes az egész évre szükséges fűszerkeverék mennyiséget beszerezni. Emellett persze különleges gyümölcsöket, lekvárokat, szószokat is vásárolhatunk. Ebédre egy másfajta pizzát próbálhatunk ki, mortadellával töltve, az egyik leghíresebb római pékségnél. Ezután jöhet egy igazi olasz espresso, majd legalább 100 fagylalt íz közül válogathatunk. Délután a Galleria Borghese lenyűgöző gyűjteményét csodálhatjuk meg, többek között Bernini és Caravaggio világhírű alkotásaival.

4. nap

A napot a Capitolium múzeumban kezdjük, majd Marcello színháza mellett elhaladva sétát teszünk a zsidó negyedben. A zsidó negyed leghangulatosabb éttermében ebédelünk, a Portico d`Ottavia mellett, melynek specialitása a sült articsóka zsidó módra. Ebéd után transzfer a repülőtérre.

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!