Tanzániai humanitárius turizmus 2011

Afrika. Vadregényes, szép, természetes, izgalmas. Törzsi kultúra, ősi szokások, szegénység, boldog emberek. A fantázia szárnyra kap, megannyi könyv és mozi élmény teszi vonzóvá ezt az egzotikus kontinenst. Az Afrikáért Alapítvány sok éve szervez humanitárius turista utakat Közép-Afrikába, valódi Afrika-élményt nyújtva az arra vágyóknak.

A hely felderítése és a szafari mellett megismerkedünk a helyi szokásokkal, felkeressük az itt élő törzseket, és egy humanitárius projekt keretében valós és tartós segítséget nyújtunk az itt élőknek. A cél Tanzánia északi része, a Kilimandzsáró lábánál fekvő Arusha, és környéke. Tanzánia barátságos és turisztikailag teljesen biztonságos. A túra során lehetőségünk lesz felkeresni az Olduvai hasadékot, ezt a régészeti kincsesbányát. Megismerkedünk a maszájokkal, ezzel a hatalmas, hagyománytisztelő törzzsel, és segítünk egy iskolájuk felépítésében. Megnézzük a Szerengeti vadjait, megcsodáljuk a Ngorongoro hihetetlen természeti kincseit. A helyiekkel együtt főzünk, eszünk, és részt veszünk mindennapjaikban.

Ez nem egyszerű szafari. Nem steril, üvegbúra alatti Afrika, amit messziről fotózunk. Ez a valódi Afrika!

Program - október 20.- november 1.

 • Október 20. csütörtök: Indulás a Liszt Ferenc repülőtérről délelőtt 12.20 perckor.
 • Október 21. péntek: Érkezés, ismerkedés. Reggel érkezés Nairobiba, ahonnan a helyi vezetőnkkel átmegyünk Arushába.
 • Október 22. szombat: Humanitárius nap – Terepfelmérés, ismerkedés. Egy árvaház és iskola látogatása, árvak kórus műsora, ajándékozás. Ismerkedés a helyiekkel, körülmények felmérése. Kulturális programok testközelből.
 • Október 23. vasárnap: Humanitárius nap – Munkák megkezdése. A humanitárius munkák megkezdése, afrikai munkamorál megismerése. Anyagbeszerzések elindítása. Közös munka és étkezések.
 • Október 24. hétfő: Nagy-hasadékvölgy, Ngorongoro. A 6000 km hosszú Nagy-hasadékvölgy Szíriától Mozambikig húzódik. Ezen átkelve jutunk a csodálatos, 260 km2-es Ngorongoro kráterbe, melyben fantasztikus sűrűségben található meg Afrika minden szépsége. Becslések szerint 25000 nagyvad éli itt mindennapjait.
 • Október 25. kedd: Olduvai hasadék, Szerengeti. Útban a Szerengetire az emberiség bölcsőjének megtekintése. Valódi afrikai szavanna, hatalmas, vonuló csordákkal. Ismerkedés maszájokkal, Maasai boma, kulturális programok.
 • Október 26. szerda: Vadász és zsákmány a Szerengetin. Gyönyörű napkelte a Szerengetin. Hajnali vadászatra indulnak a ragadozók, mi pedig tisztes távolból figyeljük, és drukkolunk – ki-ki az oroszlánnak vagy a zebrának, gepárdnak vagy gazellának.
 • Október 27. csütörtök: A végtelen Szerengeti. Zebrák, gazellák, zsiráfok, bölények, varacskos disznók, gnúk, orrszarvúk, antilopok, elefántok, kafferbivalyok, vízilovak… Hatalmas csordák, közvetlen közelről!
 • Október 28. péntek: Vissza a városba. Hazatérés Arushába, pihenés. Helyi piac felkeresése, találkozás kint élő magyarokkal. A helyiek mindennapjai és ünnepnapjai. Istentisztelet, ebéd, játék, beszélgetés, éneklés és tánc a helyiekkel. Ismerkedés a kultúrával élőben.
 • Október 29. szombat: Humanitárius nap. Humanitárius munkák befejezése. Közös munka a helyiekkel, az iskola épületeinek átadása.
 • Október 30. vasárnap: „Kwaheri”. „Kwaheri”, azaz viszont látásra! Kulturális programok, helyi kézművesek felkeresése, tinga-tinga festők Arusha körül.
 • Október 31. hétfő: Indulás. Indulás Nairobi-ról hajnal 03.40 perckor Budapestre.
 • November 01. kedd: Hazatérés Magyarországra. Érkezés 14.40-kor Budapestre.

És még ami belefér…

Az út során kinti szervezőink helyi ismereteit és kapcsolatait felhasználva, a résztvevők érdeklődésének megfelelően spontán, extra programok is szerveződhetnek. Ahogy az Afrikában szokás…

Költségek

Az utazás költségei kis mértékben változhatnak a résztvevők számától függően.

 • Repülőjegy: 160.000-170.000 Ft
 • Részvételi díj (Szállás, étkezés, belépők, utazás helyben, humanitárius hozzájárulás):

Kedvezményesen MOST csak 280.000 Ft!

Fontos tudnivalók

Költségek
Az utazás költségei kis mértékben változhatnak a résztvevők számától függően.

 • Repülőjegy: 160.000-170.000 Ft
 • Részvételi díj (Szállás, étkezés, belépők, utazás helyben, humanitárius hozzájárulás):

Szeptember 31-ig kedvezményesen 300.000 Ft
Szeptember 31. utáni jelentkezés esetén a részvételi díj 350.000 Ft.

Egyéb költségek
Vízumok (határon kiváltható, csoportosan intézzük majd) 20.000 Ft
Oltások:

 • Kötelező sárgaláz oltás 7300 Ft
 • További javasolt oltások, malária gyógyszer: maximum 35.000 Ft

Biztosítás:

 • 3.000-15.000 Ft között elérhető az adott időtartamra Afrikába

Az utazás fejenkénti költsége tehát körülbelül 500.000 Ft lesz mindennel együtt.

A fenti árak tájékoztató jellegűek. Nagyobb csoportban jelentkezők részére, valamint azon jelentkezőknek, akik további résztvevőket is beszerveznek az útra, egyéni kedvezményeket is tudunk adni.

További információk

Amennyiben az utazással kapcsolatban bármilyen kérdése van vagy szeretné az utat lefoglalni, keresse bizalommal az Afrikáért Alapítvány munkatársait az alábbi elérhetőségek egyikén:

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!