KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz

Ft-tól/fő 594.000
Időpont: 2020.01.10 - 01.23
Legjobb ár: 594.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.01.10 - 01.23

Tartson velünk a KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 14 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 594.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 14 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója:139515
Kívánságlistára teszem
Páratlanul gazdag India utunk a Dekkán-fennsík szívére, a hindu civilizáció évezredes királyságainak fővároskörzeteire és azok kulturális teljesítményére fókuszál. A nyolc világörökséget csokorba kötő utazás a legcsodáltabb hindu emlékek – Ellóra barlangtemplomai, Pattadakal ősi szentélytornyai és Hampi középkori városa – mellett nyugodtan időz a természeti értékeknél, és örömmel megvárja a naplementét Száncsi buddhista dombján is. Az ősi világcsodák felfedezésére szánt napok között szívesen sétál Bombay óvárosában, a Brit Birodalom emlékei körül, kíváncsian bújik be Adzsanta buddhista barlangszentélyeibe és nagyot szippant az Indiai-óceán trópusi levegőjéből. Goa tengerpartján nemcsak egzotikus fűszerekkel és indiai elefánttal ismerkedik, hanem belekóstol a portugál gyarmati világ miliőjébe és az utazás végén egy napra megpihen, hogy hagyja hatni a felfedezés élményeit.
Ajánljuk mindazoknak, akiket nemcsak lenyűgöz a hindu és buddhista civilizáció végtelensége, hanem kényelmes és kellemes körülményeket remélnek egy indiai utazás során is!

RÉSZLETES ÚTITERV

jan. 10. Budapest – Doha

IndulásBudapestről a Qatar Airways járataival 08:05-kor, elutazás Dohába, megérkezés 15:25-kor. Továbbutazás 20:25-kor, éjszaka a repülőgép fedélzetén.

jan. 11. Bombay – Bhopal – Bhimbetka

Hajnali érkezés Indiába (02:30-kor), átszállás Bombayben és továbbutazás Bhopal felé (06.05). Reggeli érkezés India szívébe, Bhopal „kisvárosába”. Akklimatizálódás, pihenés, majd utazás a mezolitikumi barlangrajzokat rejtő Bimbetkabarlangokhoz. A Világörökségi védettség alatt álló területen 700 barlang és bivak található, melyből 133-ban festmények is rejtőznek. A 15 látogatható, érdekesebb barlangot járjuk be. Vacsora és szállás Bhopalban: Jehan Numa Palace 4*+

jan. 12. Bhopal – Udayagiri – Sanchi

Reggeli után utazás (2 óra) Udajagiri hindu barlangjaihoz, ahol 5. századi hindu és dzsain sziklafaragások várnak, a közelben megállunk Heliodorosz oszlopánál is. Később utazás Száncsiba, India legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt buddhista emlékhelyére. Száncsi közel 1000 évig volt (i.e. 3. századtól a i.sz. 7. századig) a virágzó buddhista kultúra központja, így a buddhista művészet fejlődése gyönyörűen nyomon követhető. Látogatás a világörökségi területen naplementéig. Vacsora, szállás.

jan. 13. Bhopal – Bombay

Reggeli után transzfer a repülőtérre és repülés (7.40-09.20) Bombaybe. Érkezés után után könnyű gyarmati kalandozás Bombayben. Az India nyugati partján található Mumbai, az ország gazdasági központja, legnépesebb, legnyüzsgőbb, kozmopolita metropolisza. A Brit Kelet-indiai Társaság ellenőrzése alatt a 18. századra Bombay Ázsia egyik legnagyobb tengeri kikötőjévé vált. Mára a legújabb kori felhőkarcolók mellett jól megfér a gyarmati időszak számos gazdag emléke, melyek közül legfontosabbak az V. György látogatásának emlékére emelt India Kapu, a Viktória-pályaudvar gyönyörű, világörökségi épülete, a Városháza, a Bíróság épülete, a Crawford-piac, a Wellington-szökőkút, vagy a rendkívül gazdag gyűjteménnyel rendelkező Prince of Wales Múzeum. Transzfer, majd vacsora és szállás Bombayben. Fariyas 3*+

jan. 14. Bombay – Aurangabad – Ellora

Reggeli után repülés (5.20-6.20) Aurangabadba, majd az érkezést követően utazás Ellórába. Ellórában a három jelentős indiai vallás emlékei mind megtalálhatóak: a déli oldal 12 barlangja buddhista, a középső 12 hindu, míg az északi oldal 5 barlangja dzsainista szentélyeknek ad otthont. A buddhista rész legpompásabb alkotása a Visvakarma-csarnok, vagy népszerű nevén az Ácsmester-csarnoka, ahol a művészek koruk famennyezeteit utánzó mintázatot faragtak a sziklafelületbe. Ellóra legragyogóbb éke mégis a lélegzetelállító, választékosan kidolgozott Kailásza-templom, amely Siva isten égi lakhelyét formázza. Vissza Aurangabadba, transzfer a szállásra, vacsora: The Lemon Tree 4*

jan. 15. Aurangabad – Ajanta

Aurangabadvárosának közelében találhatóak Adzsanta és Ellora barlangszentélyei, melyek egyértelműen az indiai művészet csúcsteljesítményei közé tartoznak. Reggeli után utazás (3 óra) Adzsantába. Adzsanta 29 buddhista barlangja egy U alakú, függőleges sziklafalba épült az i.e. 2.-i.sz. 7. századok között. A csarnokok falait díszítő freskók és domborművek főként a dzsátakákból, Buddha korábbi születésregéiből származó jeleneteket ábrázolnak. Adzsanta alkotói ismeretlen okból hátrahagyták művüket és a terület a 7. századtól elnéptelenedett. Visszatérés Aurangabadba. Vacsora és szállás Aurangabadban.

jan. 16. Aurangabad – Bombay – Goa

Korairepülés Bombay-en keresztül Goába (6:50-7:50, 11:20-12:45).Transzfer és szállás Goában: Royal Orchid Goa 4*

jan. 17. Goa

Reggeli után pihenés az Indiai-óceán partján. Vacsora, szállás: Royal Orchid 4*

jan. 18. Goa – Panaji – Chandor – Velha

India legismertebb tengerparti üdülőhelye. Kellemes, „utazóbarát” India vár itt ránk és a portugál gyarmati világ (1510-1961) gyöngyszemének emlékei. A valaha oly fényes városállam ma Világörökség.Reggeli után a gyarmati hangulatot felidéző felfedezőnapot tartunk. Mindenekelőtt a Panadzsínak nevezett városrészt járjuk be: Idalcao-palota, szép a kilátás a Szeplőtlen Fogantatás-templomtól és Altinho-hegyről, Vasco de Gama Intézet – könyvtár; Sao Tomé-templom, Szent Sebestyén kápolna;. Délben Chandor körzetébe utazunk, hogy belessünk egy portugál villába és ebédre a goai specialitásokat kóstolgatjuk. Délután nagyon sétálunk (Velha) Ó-Goában: az Alkirály kapujától, a Szent Kajetán-templomon, a Sé-katedrálison át a Bom Jesus Bazilikáig és a Szent hegyi templomokig. Vacsora és szállás Dél-Goán.

jan. 19. Goa – Mollem – Hubli – Badami

Korai reggeli (07.00) után utazás (1 óra) a Sahakari fűszerültetvényre, ahol tradicionális aartival, kumkum porral és helyi frissítővel várnak. Ezután egy organikus fűszerfarm bejárása következik. Később a vállalkozókedvűek elefánt fürdetésen vehetnek részt. Mollemből hosszú utazással (5 óra) átkelünk a Nyugati Gátakon és célba vesszük a Csálukják őshazáját. Késő délutánraBadamiba érünk.Bádámi vörös homokkőbe vésett barlangszentélyeit a Csálukják hagyták hátra. A Csálukják 600 évig a Dekkán-fennsík (Közép-India) legnagyobb urai voltak. A következő nap a Világörökségi védettség alatt álló. Csálukja központjainak szenteljük. Érkezésünkkor Badamit fedezzük fel. Vacsora és szállás a vidék legjobb szállásán, Badamiban: Krishna Heritage 3*+

jan. 20. Aihole – Pattadakal – Hampi/Vijayanagar

Reggeli előtt fakultatív napfelkeltés badami felderítés, majd reggeli után utazás Aiholéba.Pattadakal és Aihólé 6-10. századi műemlékei a híres Csálukja-dinasztia uralkodói építtették. Pattadakal világörökségi védettsége okán a legismertebb a központokból. A szakrális, uralkodói körzetben 1300 éves, észak- és dél-indiai stílusú templomokat találunk. Aiholé a különleges stílusú és szépségű Durgá szentélyével nyűgözi le az erre látogatókat.Délután utazás (3 óra) Hampi felé. Vacsora és szállás Hampiban: Heritage Resort 4*

jan. 21. Hampi – Vijayanagar

Reggeli után egész napos felfedezésHampi környékén. Holdbéli, hatalmas sziklákkal teleszórt, elhagyatott tájon található a hindu uralkodók késői fellegvára, Vidzsajanagar lenyűgöző műemlékegyüttese. A Győzelem-városa Krisnadéva Rája 16. századi uralkodása alatt élte virágkorát, míg a Dekkán egymással szövetségre lépő mohamedán uralkodói végül 1565-ben meghódították a területet. A mintegy húsz négyzetkilométer kiterjedésű egykori főváros egyik leghangsúlyosabb műemléke a Virúpáksa-templom lépcsőzetes piramisa. A Vishnu tiszteletére emelt Vitthala-templom Hampi építészetének egyik gyöngyszeme, csarnokának mívesen faragott oszlopait ágaskodó, mitologikus lények díszítik. Udvarán gyönyörű állapotban megmaradt, szekeret formáló kőszentély található. A Krisna-temploma és mellette Ganésa-temploma is kötelező állomás. A számos vallási műemlék mellett Hampi olyan érdekességeket is kínál, mint a királynő egykori fürdője, a Lótusz-pavilon, a Lépcsős medence, vagy a hajdan elefántistállóként működő boltíves épület. A lenyűgöző tájban, különleges helyszíneket keresünk még fel. Vacsora és szállás Hampiban.

jan. 22. Hampi – Hospet – Bangalore

Reggeli után pihenés, medencés szállásunkon a hosszú hazaút előtt. Délutáni (16.40-17.50) repülés Bangalore-ba. Transzfer és vacsora.

jan. 23. Bangalore – Doha – Budapest

Hajnali hazaindulás (03:45-kor), elutazás Dohába, érkezés 06:10-kor. Továbbutazás 08:25-kor, megérkezés Budapestre 12:10-kor.

x KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz
Részvételi díj (min. 16 fő): 594.000 Ft/fő
Felár 14-15 fő esetén:            43.000 Ft/fő
Felár 12-13 fő esetén:            84.000 Ft/fő
Felár 10-11 fő esetén:           123.000 Ft/fő
 
+Repülőjegyek(illetékkel): 389.500 Ft/fő*
Budapest–Doha–Bombay-Bhopal-Aurangabad-Bombay-Goa, Bangalore–Doha–Budapest *A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!


Az ár tartalmazza: szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, reggelit és vacsorát, a programok, belépők költségét, angol idegenvezetést, magyar utaskíséretet


Az ár nem tartalmazza: vízumokat (kb. 20.000 Ft/fő), kombinált útlemondási és BBP biztosítást ( 35.025 Ft/fő), borravalót (50 USD), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

Aktuális kedvezményekről és a szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást!
Kérje ajánlatunkat!
Szállás neve: KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz

KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Részvételi díj (min. 16 fő): 594.000 Ft/fő
Felár 14-15 fő esetén:            43.000 Ft/fő
Felár 12-13 fő esetén:            84.000 Ft/fő
Felár 10-11 fő esetén:           123.000 Ft/fő
 
+Repülőjegyek(illetékkel): 389.500 Ft/fő*
Budapest–Doha–Bombay-Bhopal-Aurangabad-Bombay-Goa, Bangalore–Doha–Budapest *A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!


Az ár tartalmazza: szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, reggelit és vacsorát, a programok, belépők költségét, angol idegenvezetést, magyar utaskíséretet


Az ár nem tartalmazza: vízumokat (kb. 20.000 Ft/fő), kombinált útlemondási és BBP biztosítást ( 35.025 Ft/fő), borravalót (50 USD), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

Belépők
Transzfer
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető

Felárak*:
  1. 1 ágyas felár 214.000 Ft/fő
  2. Repülőjegy+illeték 389.500 Ft/fő
  3. Vízum díj 30.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz

KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz

India, Körutazás Indiában

Útazonosító: 139515

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz

KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz

India, Körutazás Indiában

Útazonosító: 139515

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!