Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Ft-tól/fő 185.976
Időpont: 2021.10.20 - 10.27
Legjobb ár: 185.976 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2021.10.20 - 10.27
További árak és időpontok

Tartson velünk a Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon utazásra! A kiutazás egyénileg történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 185.976 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás, Városlátogatás, Országjárás
Kiutazás:Egyéni
Ellátás:leírás szerint
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:150138

Útvonal: Magyarország | Nürnberg | Bamberg | Bréma| Hamburg | Lübeck | Schwerin | Wismar | Bad Doberan | Rostock | Stralsund | Rügen | Güstrow | Wittenberg | Torgau | Magyarország

Kalandozzon autóval Németország északi vidékein egy 7 éjszakás utazás alkalmával, ismerje meg a Hanza-városok egyedülálló építészetét, a kikötők magával ragadó hangulatát, és ízlelje meg a helyi konyha remekeit.

 

 

 1. nap: Kiutazás – Nürnberg (Budapest - Nürnberg kb. 7 óra, 750 km)
  Utazás Németországba egyénileg, saját autóval.
  Szállás Nürnberg-ben (1 éj).

 2. nap: Nürnberg – Bamberg - Bréma
  Nürnberg történelme visszanyúlik a 11. század elejéig, nevének jelentése „sziklás hegy”. A Pegnitz-folyó partján elterülő város, Észak-Bajorország egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központja. Kiemelt látnivalója a Császári vár (Kaiserburg), amely a városfallal körbezárt óváros fölötti dombon helyezkedik el. A bevehetetlen vár a középkorban az egyik legfontosabb császári vár volt. Nem hiába választotta a várost később Adolf Hitler is a náci párt központjává, melyet sajnos ennek következtében a szövetséges erők jelentős mértékben elpusztítottak, a helyreállítása hosszú időbe és sok pénzbe került. A birodalmi pártgyűléseket a 16 négyzetkilométeres területén található monumentális rendezvényközpontban tartották, amely ma többek között az „Elragadtatás és terror” állandó kiállításnak is otthont ad. A történelmi óváros felfedezését kezdje a Királyi kapunál (Koenigstor), sétáljon a favázas épületek között a gótikus Szent Lőrinc és szent Sebaldus templomokig. Feltétlenül kóstolja meg nürnbergi sült kolbászt (Bratwurst).Következő megálló a kb. 45 percnyi autóútra található Bamberg, amely a világhírű sörei mellett a legnagyobb, épségben megmaradt németországi történelmi óvárossal is büszkélkedhet, amely a világörökség részét is képezi. Neves épületi között sorolhatjuk a püspöki palotát vagyis az Új Rezidenciát (New Residence), melynek remek állapotban megőrzött festményei, bútorai, rózsakertje hűen tükrözik az egykori herceg-püspöki fényűzést. A város további nevezetességei körül érdemes kiemelni a négytornyú, román és gót stílusú székesegyházat a lovasszoborral, a látványos helyen fekvő Városháza épületét, a Regnitz-folyó kettéágazásánál, és a Kis Velenceként is emlegetett városrészt, a 19. századi egykori halászok házaival, a folyó keleti partján.Továbbutazás Észak-Németországba, Brémába (kb. 530 km, 6 óra).
  Szállás Brémában (1 éj)

 3. nap: Bréma – Hamburg
  Ezen a napon két Hanza-várossal ismerkedhet meg, elsőként a Brémai Muzsikusok című Grimm meséből is jól ismert, a Weser-folyó partján fekvő Brémával. A város nevezetességei közé tartozik a főterén álló Gerhard Marcks szobor a 4 mesefigurával, a történelmi központ a Piactér (Marktplatz), ahol a 15.századi Városháza, a Hanza-szövetség fénykorára emlékeztető Roland-oszlop és a kriptáiról híres, 11.századi Szent Péter dóm áll. Nem szabad kihagyni a Böttcherstrasse utcát sem, amely különleges hangulatát az art deco stílus és a téglaházak keveréke adja, található itt számos múzeum, étterem és galéria is. Érdemes ellátogatni Bréma legrégebbi negyedébe (Schnoor Viertel), melynek 15-16. századi épületei egykor halászok házai voltak, ma kávézóknak, éttermeknek és galériáknak adnak otthont. Tegyenek sétát a Bürgerparkban, amely Európa egyik legnagyobb városi parkja (202 ha), szökőkutakkal, hidakkal, rétekkel.
  A nap másik fénypontja, az Elba torkolatánál fekvő, Európa egyik legnagyobb tengeri kikötőjének otthont adó Hamburg. Nézze meg a kikötőben horgonyzó óriástengerjárókat, sétáljon az óváros régi Hanza épületei között, és látogasson el az egykori raktárnegyedbe (Speicherstadt) ahol ma irodák, bankok, galériák találhatók. A raktárvárostól a kikötőig egy üzletekkel, éttermekkel bővelkedő széles sugárút épült. Ne hagyja ki a modern Hafen City városrészt sem.
  Szállás Hamburgban (1 éj)
   
 4. Lübeck – Schwerin
  Reggeli után induljon útnak Lübeck felé, amely egykor a Hanza-szövetség egyik legfontosabb központja és a középkor egyik leggazdagabb városa volt. A több mint 1000 éves, a Trave-folyóval körbevett óvárosa a világörökség részét képezi, melyet a monumentális kapun (Holstentor) keresztül közelíthetünk meg. A Holstenor kapu egyben a város történeti múzeumbak is helyt ad, a kapun belépve az óvárosban pedig olyan, a gótika, a reneszánsz, barokk és klasszicizmus korából származó épületek, műemlékek, templomok várnak, mint például a Marienkirche templom a világ legmagasabb boltívével, a városháza körüli együttes, a várkolostor, a Koberg – egy teljesen fennmaradt negyed a 13. század végéről – a jakobinus templommal, a Heiligen-Geist-kórház és Glockengießer- és Aegidienstraße közötti beépítés, a negyed a tiszteletreméltó patrícius házakkal a Szent Péter templom és a Dóm között.
  Délután utazzon Schwerin-be, amely a hét tó városa, az észak Firenzéje, dómváros, székváros neveken vált híressé, ráadásul ezek mindegyike illik is rá, hiszen a város a természet és építészet, a hagyományos és modern művészet és hosszú történelmét őrző emlékművek sikeres keveréke. Sétáljon végig a Marktplatz és a belváros kis sikátorainak macskaköves burkolatán, hagyja, hogy lenyűgözze a központi Schelfstadt városrészben a város legnagyobb összefüggő történelmi épületegyüttese, és fordítsa tekintetét az álomszép palota felé, hamar tudni fogja, hogy a város számtalan felfedezésre váró kincset rejt. Szállás Schwerin (1 éj)

 5. Schwerin - Wismar - Bad Doberan – Rostock
  Délelőtti programként javasolt a Schwerin jelképeként emlegetett kastély megtekintése, amely meseszerűen egy szigeten terül el a Schwerini-tó és a Burgsee között. A kastély környezetében mindenekelőtt a kastélykertet, a Nemzeti Múzeumot, a Győzelmi Oszlopot, a Régi Palotát, a hercegi lóistállót és a klasszikus Állami Kancelláriát érdemes meglátogatni.
  Majd utazzon tovább a Balti-tenger partján fekvő bájos Wismar kikötővárosba, melynek téglagótika stílusú óvárosa a világörökség részét képezi.
  Ezután tegyen egy rövid megállót Bad Doberanban és tekintse meg a téglagótika egyik remekművét, a Doberan székesegyházat (Doberaner Münster).
  Az éjszakát Rostokban töltik (1 éj).

 6. Rostock, Warnemünde - Stralsund – Rügen
  Rostock óvárosát a Hanza-korszakból származó tipikus, mélyvörösen világító téglaépületek jellemzik. Ide tartozik a rostocki városi erődítmény, amelynek részei még ma is láthatók, köztük egy olyan darab, amelyet Wallenstein a Harmincéves háború alatt építtetett. Az óváros keleti részén található egy hosszú falszakasz a Szent Péter templom közelében, és egészen közel még látható a halászbástya egy része néhány történelmi ágyúval. A városfalon belül áll az egykori négy monumentális városi templomból három. A legnagyobb a gótikus Mária templom a központban, az Alt Markt-on pedig – ott, ahol egykor Rostock kialakult – áll a Szent Péter templom. Tornyából csodálatos kilátás nyílik Rostockra és a Balti-tengerre. Jelentős még a gótikus városháza az utólag hozzácsatolt barokk homlokzattal, a késő gótikus Hausbaumhaus és a neogótikus Ständehaus. Warnemünde közigazgatásilag Rostock-hoz tartozik, itt található a város egy különösen szeretetreméltó jelképe: a régi világítótorony. Warnemünde egy hagyományokban gazdag tengeri fürdőhely, helyes vidám színű halászházakkal, kis üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel a tengeri romantika egy ékköve.
  Rügen felé haladva tegyünk egy megállót a tengerszoros szárazföldi oldalán fekvő Stralsund-ban is, amely a német téglagótika egyik gyöngyszeme, érdemes tenni egy sétát a világörökségi óvárosában, melyek kiemelt látnivalói között sorolható a Régi piactér a 13.századi Városházával és a Miklós templommal, a város legnagyobb temploma: Mária templom, régi erődítmény rendszer maradványai (Küter kapu, Knieper kapu), a ma kultúrtörténeti és oceanográfiai múzeumként működő Katalin-kolostor.
  Innen a gáton át vezet az út Rügen-szigetre, Németország egyik legkedveltebb tengeri üdülőhelyére, ahol homokos strandok és mészkősziklák alkotta festői táj várja. Az éjszakát Rügenben töltik (1 éj). Hosszabbítás lehetséges a tengerparton, kérje ajánlatunkat!

 7. Güstrow- Wittenberg- Torgau (kb. 460 km, 5 óra)
  Reggeli után a szigetet elhagyva érdemes megállni Güstrow-ban, melynek bájos óvárosa a favázas és gótikus téglaházas épületeivel a reneszánsz kort idézi, a városháza épülete pedig a neoklasszicizmus egyik remeke.
  Következő megálló a Luther-városként elhíresült Wittenberg, amely protestáns zarándokhely és a reformáció bölcsője. Luther Márton 1517. október 31-én itt szegezte ki 95 tételét a vártemplom ajtajára. A reformáció világhírű wittenbergi helyszínei a német történelem legjelentősebb helyszínei közé tartoznak. Luther egykori lakóháza a világ legnagyobb reformációtörténeti múzeumának számít. A városi St. Marien templom, ahol Luther prédikált és első alkalommal osztott ki bort és kenyeret, valamint a Luther sírját őrző vártemplom is rengeteg látogatót vonzz a világ minden tájáról.
  Továbbutazás az Elba partján fekvő Torgau-ba, melynek épületei Luther Márton szerint „szépségben minden ókori épületet felülmúlnak”. Ez ma sem változott: 500 reneszánsz és későgótikus stílusú építészeti műemlék teszi a szászországi Torgaut nemzetközi hírnevű városépítészeti ékszerdobozzá. Érdemes körülnézni a történelmi óvárosában; felér egy időutazással a reneszánsz korba. Lenyűgöző látvány a piactér a reneszánsz stílusú városházával, valamint a díszpompás patrícius házak sorával. Az éjszakát Torgau-ban töltik (1 éj).

 8. Hazautazás (Torgau – Budapest kb. 780 km, 8 óra)
  Hazaindulás előtt látogasson el a kiemelkedő szépségű Hartenfels kastélyba és az azt díszítő elegánsan kanyargó, csigaházhoz hasonlító kőlépcsőhöz (Großer Wendelstein), ahol többek közt Luther legrégebbi plasztikus ábrázolása is látható. A kastélyhoz tartozó templomot a reformátor 1544-ben személyesen szentelte meg.
  Hazautazás egyénileg.

Hosszabbítás lehetséges, további javasolt városok: Berlin, Drezda. Kérje ajánlatunkat.

Többágyas szoba lekérésre foglalható.

 

Belépők (tájékoztató jellegű információ, az árak változhatnak):
- Nürnberg: Kaiserburg kastély 7 Eur, gyerek ár 18 éves korig ingyenes
- Nürnberg: Elragadtatás és terror kiállítás: 6 Eur, gyerek ár 18 éves korig 1,5 Eur
- Schwerin kastély: belépő: 8,5 Eur/ fő, gyerek ár: 18 éves kor alatt ingyenes
- Bad Doberan Székesegyház: belépő: 3 Eur/ fő (idegenvezetés nélkül), gyerek ár: 17 éves korig ingyenes
- Rostock: Szent Péter templom belépő: 3 Eur, gyerek ár 7-16 éves korig: 1,5 Eur, 7 éves kor alatt ingyenes
- Stralsund: Katalin kolostor: kombinált jegy (kultúrtörténeti múzeum + kolostor+ oceanográfiai múzeum): belépő: 9 Eur, gyerek ár 18 éves korig (diákigazolvány femutatásával): 4,5 Eur
- Wittenberg: Luther lakóháza: belépő: 8 Eur/fő, gyerek ár 6-18 éves korig: 6 Eur/fő, 6 éves kor alatt ingyenes
- Torgau: Hartenfels kastély: a kiállításokra 5 Eur/ fő, gyerek ár: 17 éves korig ingyenes

 

 

Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

Október
2021. Október
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


- a szállást 7 éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas elhelyezéssel,
- 6 reggelit,
- a javasolt programok igénybevételéhez szükséges elérhetőségeket és információt.

- a kiutazás költségét,
- parkolási és útdíjakat,
- a programok előzetes foglalását és a belépőjegyeket,
- a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót (kb. 3 Eur/fő/nap).

Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.


Felárak*:
 1. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország, Nürnberg

Útazonosító: 150138

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország északi kincsei - Hanza -városok, téglagótika, tengerpart – autóval közeli tájakon

Németország, Nürnberg

Útazonosító: 150138

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!