Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Ft-tól/fő 769.000
Időpont: 2020.05.10 - 05.22
Legjobb ár: 769.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.05.10 - 05.22
További árak és időpontok

Tartson velünk a Nepál-Tibet-Bhután körutazás utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 769.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:140190
Kívánságlistára teszem

Nepál-Tibet-Bhután körutazás - Miért éppen ide?

A Himalája egykori királyságaiba korábban alig juthatott el földi halandó: csak az 50-es évektől kezdve látogatható a régió, Bhután pedig még ennél is később nyitotta meg a kapuit a korlátozott számban beutazható turistáknak. A Himalája nyolcezres csúcsai és az áthatolhatatlan dzsungelek szinte hermetikusan elzárták a világ ezen területét, ugyanakkor talán ennek is köszönhető, hogy az évszázados paloták, épületek és hagyományok máig fennmaradtak. A Kathmandu-völgy a világ egyik legszebb kultúrvidéke bujazöld rizsföldeivel, szalmatetős téglaházaival, aranytetejű pagodáival és a három királyváros -Bhaktapur, Patan és Kathmandu- vöröstéglás palotáival és dúsan faragott ablakrácsaival. Bertolucci keresve sem találhatott volna jobb díszletet a Kis Buddha című filmjéhez!

Bhután talán még Nepálnál is különlegesebb, ahol az ősi értékek megtartása és a modernizáció olyan különös harmóniát alkot, hogy a bhutániak méltán kerültek be a világ tíz legboldogabb nemzete közé, ezzel is bizonyítva, hogy a belső béke nem az utak állapotától függ, vagy attól hogy van-e térerő, avagy szakadozik-e az internet.

Himalájai utazásunkra természetesen Tibet teszi fel a koronát:a Potala palotában és a kolostorokban járva érezzük meg igazán a buddhizmus országokon átívelő, megtartó erejét.

Programok

1.nap Budapest > Isztambul

Indulás Budapestről a délelőtti órákban, átszállás Isztambulban.

2.nap Kathmandu > Patan

Érkezés után transzfer a szállodába. Rövid pihenő, majd kirándulás Nepál egyik legszebb  királyi városába, Patanba, mely a Newari építészet egyik fellegvára. Krishna templom, Arany templom és a múzeumként működő királyi palota a kirándulásunk főbb állomásai.
Szállás: Kathmandu (2 éj)

3.nap Changunarayan > Bhaktapur > Kathmandu

Reggeli után utazás Telkotba, ahonnan kb. 2 órás, kényelmes gyalogtúrával jutunk el Nepál legősibb templomához Changunarayanba. A Vishnunak szentelt hindu templom valószínűleg a IV. századból származik, és a templomból remek kilátás nyílik a Kathmandu-völgyre. Visszaindulunk Kathmanduba, és a nap utolsó megállója Bhaktapur Durbar Square, a pagodakomplexum, melynek legismertebb látnivalója az  55 ablakos palota.
Szállás: Kathmandu 

4.nap Kathmandu > Lhasa

A nap folyamán repülés Lhasába, Tibetbe. Transzfer a szállodához, a szobák elfoglalása, majd rövid pihenés, akklimatizálódás. Lhasa, a Kínai Népköztársaság Tibeti autonóm tartományának, 1951 előtt pedig Tibetnek, mint önálló országnak volt a fővárosa, és a dalai láma hagyományos székhelye. A világ egyik legmagasabban fekvő városa 3650 méterrel a tengerszint felett terül el. Délután megtekintjük a Norbulingka palotát, mely a Dalai láma nyári rezidenciája volt.
Szállás: Lhasa (2 éj)

5.nap Lhasa

Reggeli után látogatás a Potala palotába. A Potala egykor a tibeti kormány székhelye és az ország vezetőjének, a Buddha reinkarnációjának tartott és ezért istenként tisztelt dalai lámának a rezidenciája volt. Egyszerre erőd, templom, kolostor és iskola, a régió politikai és vallási életének az epicentruma, valamint a tibeti művészet magas színvonalának csodálatos példája. E rendkívüli építmény köré az idők során számtalan legenda szövődött, amelyek kialakulásához hozzájárult a palota csodálatos fekvése és elzártsága. A program során felkeressük még a Jokhang templomot, mely a tibeti buddhisták egyik legfontosabb zarándokhelye. Utána szabadidő a kézműves piacon.
Szállás: Lhasa

6.nap Lhasa > Gyantse > Shigatse

Reggel meglátogatjuk a Sera kolostort, mely a XV. században épült, majd elindulunk Shigatze felé. Hosszú út áll előttünk: első állomásunk a Yamdrok-tó, megy egyike Tibet három szent tavának, majd Gyangtsébe érve megtekintjük a Khumbum sztúpát, melynek jelentése "Buddha százezer képe". A 34 méter magas építmény az egyetlen nepáli stílusú sztúpa Tibetben, 108 kis fülkéjében különböző Buddha ábrázolások láthatók. Ezután látogatás a XIV. században épült Palkhor Chode kolostorban, amely a tibeti buddhizmus három különböző ágának ad otthont, ezzel is kifejezve a vallási toleranciát. Programunk után Shigatzébe utazunk, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Shigatze (1 éj)

7.nap Shigatse > Lhasa

Ma megnézzük a Tashilumpho kolostort, melyet az első dalai láma építtetett, és a panchen lámák - a dalai láma után a legmagasabb rangú méltóság - székhelye volt. Egykor négyezer szerzetes lakta, és Tibet legcsodásabb építménye volt, a kínai kulturális forradalomban azonban az épületek kétharmadát lerombolták.  A helyieknek mindezek ellenére sikerült néhány értékes kincset megmenteniük, és 1985-ben a tizedik panchen láma vezérletével megkezdődött a négy évet felölelő újjáépítés. Ma mintegy 800 szerzetes lakja a kolostort, a látogatók pedig kivételes műkincsekben gyönyörködhetnek. A legmagasabb épület a Maitreya Kápolna, amely egy óriási Maitreya Buddha szobrot őriz. A 26 méteres műalkotást 300 kiló arany és másfél tonna réz borítja. Délután visszatérünk Lhasába.
Szállás: Lhasa (1 éj)

8.nap Lhasa > Kathmandu

Reggel repülés Kathmanduba, majd félnapos városnézés a Kathmandu Durbar Square-ben, ahol templomok között sétálgathatunk, melyek a XII - XVIII. század között épültek, és ahonnan a Malla és Shah királyok kormányozták a várost. Utána megtekintjük a hegy tetején álló Swoyambhunath sztúpát, mely ugyancsak a buddhisták egyik fontos kegyhelye.
Szállás: Kathmandu (1 éj)

9.nap Kathmandu > Paro > Punakha

A reggeli órákban transzfer a reptérre, utazás Bhutánba. Ez a kis királyság a Himalája sokáig elzárt országa volt, ahová csak az utóbbi években engedik be a turistákat. Bhután a világ egyik legszebb országa, ahol a király szava szent és garancia a boldogságra; az uralkodó bölcsen egyenlőséget tesz a Nemzeti Össztermék, a GDP és a Nemzeti Összboldogság között.
A gépünk Paroban landol, majd innen továbbutazunk Punakhába, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Punakha (1 éj)

10.nap Punakha > Thimpu

Reggeli után megnézzük Bhután egyik leghíresebb kolostorát, a Punakha dzongot, a férfi és női princípiumot szimbolizáló templomot, majd visszatérünk Thimpuba, ahol városnézésünk során megtekintjük a a harmadik bhutáni királynak épített Chorten-emlékművet, a Thimpu dzongot, és meglátogatunk egy tradicionális papírgyárat is.
Szállás: Thimpu (1éj)

11.nap Thimpu > Paro

Reggeli után utazás Paroba, ahol megtekintjük a VII. századból származó Kyichu-templomot, amely egyike annak a három, tibetiek által épített templomnak, amely túlélte az évszázadok viharait. Ebéd, majd gyalogtúra Bhután egyik legfontosabb és leghíresebb kolostorába, a ,,Tigrisfészekbe", mely egy meredek sziklafal oldalában, a Paro-völgy felett 900 m magasan épült. A legenda szerint Guru Rinpoche egy anyatigris hátán érkezett a Taktshang kolostorba, innen kapta a nevét. A kolostor fontos zarándokhely, minden bhutáni ellátogat ide legalább egyszer életében. A kolostort 1998-ban egy tűzvész elpusztította, de szerencsére helyreállították, és ma újra eredeti szépségében tündököl.
Szállás: Paro (1 éj)

12.nap Paro > Kathmandu

Reggel visszarepülünk Kathmanduba, majd kirándulás a Pashupatinath-templomhoz. A Bagmati-folyó partján álló, pagoda stílusú Síva-templom a hinduk egyik legfontosabb kegyhelye, melyet gazdagon borít a fafaragás, kapui, és tetői arany-, és ezüstlemezekkel borítottak. A Kathmandu-völgy másik fontos látnivalója a buddhisták zarándokhelye, a Boudhanath sztúpa, mely a Tibetbe tartó ősi kereskedelmi útvonalon épült. 36 méteres magasságával nemcsak a völgy, hanem a világ egyik legnagyobb sztúpája. Este nepáli búcsúvacsora a Thamel-negyedben.
Szállás: Kathmandu (1 éj)

13.nap Kathmandu > Isztambul > Budapest

Reggeli után indulás a repülőtérre, isztambuli átszállás után érkezés Budapestre az esti órákban.

Az ár tartalmazza

légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
elhelyezés 3-4* szállodákban
félpanzió, Bhutánban teljes ellátás
belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő 

Az ár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyek+illetékek (kb. 700.000 Ft/fő), melyek tartalmazzák:
o Budapest > Kathmandu > Budapest
o Kathmandu > Lhasa > Kathmandu
o Kathmandu > Paro > Kathmandu repülőjegyeket
Tibeti vízum 29.000 Ft
Nepáli vízum 35 USD (érkezéskor fizetendő)
storno biztosítás+BBP
személyes kiadások, borravaló 

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj 14 fő esetén érvényes.
10 fő esetén a felár + 40.000 Ft/fő.
A programban feltüntetett árak 1 USD = 290 FT árfolyamig érvényese.
A repülőjegyárak a szabadon foglalható helyek függvényében változhatnak. A megadott árak irányárak.

Szállás

Kathmandu: Hotel Shambala****
http://www.shambalahotel.com/

Punakha: Drubchhu Resort****
http://www.drubchhu.com/rooms/

Thimpu: Namselling Boutique Hotel****
http://namselinghotel.com/

Paro: Tashi Namgay Resort****
http://www.tashinamgayresort.com/

Lhasa: Hotel Kyichu***
http://www.hotelkyichu.com/about_kyichu.htm

 

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Nepál-Tibet-Bhután körutazás
Szállás neve: Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Nepál-Tibet-Bhután körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Repülőjegy 700.000 Ft/fő
  2. Tibeti vízum 29.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Bhután, Körutazás Buthánban

Útazonosító: 140190

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Nepál-Tibet-Bhután körutazás

Bhután, Körutazás Buthánban

Útazonosító: 140190

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!