Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig

Ft-tól/fő 559.000
Időpont: 2020.11.07 - 11.17
Legjobb ár: 559.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.11.07 - 11.17
További árak és időpontok

Tartson velünk a Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 11 nap / 9 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 559.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 11 nap / 9 éjszaka
Utazás azonosítója:149822

Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig - Miért éppen ide?

 • programunk során több UNESCO világörökségi helyszínre látogatunk el
 • Omán egy kuriózum az arab világ szerelmeseinek, lenyűgöző természeti kincseivel, kultúrális örökségeivel és a mérhetetlen vendégszeretetével
 • az ország gyors fejlődésének ellenére méltán őrzi a régmúlt kultúrális értékeit, hagyományait
 • több száz a történelemről mesélő erőd és torony található a szultánságban
 • az ománi hegyek között megbújó zöld oázisok elragadó természeti attrakciók
 • Omán fővárosa az egyik legidősebb település a Közel-Keleten.
 • körutazásunk során lehetőségünk lesz ellátogatni 3 emírségbe
 • Dubai számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásával vált ismertté 
 • Abu Dhabi az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, itt található az emírségek legnagyobb és legszentebb mecsete (Seikh Zayed Nagymecset) és a 24 karátos arannyal díszitett luxusszálloda
 • Fakultatív program keretein belül ellátogathatunk az oázisok városába, Al Ain-ba. 

Programok

1.nap Budapest > Muscat

Találkozás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Indulás Budapestről a kora délutáni órákban egy átszállással Ománba.

2.nap Muscat

Járatunk az éjjeli órákban érkezik meg az Omán fővárosba, Muscatba. Transzferünk már várni fog minket a repülőtéren, hogy elvigyen a fővárosi szállodánkba. Pihenőt követően újult erővel vágunk neki az unikális Közel-Keleti ország felfedezésének, kezdve a fővárossal. A keletet a nyugattal összekötő kikötőjének köszönhetően Muscat hosszú történelme során több nagyobb birodalom része volt, így perzsa, portugál és ottomán fennhatóság alá is tartozott. Városnézésünk első megállója Omán legnagyobb mecsete, a Sultan Qaboos nagymecset. Lenyűgöző látványt nyújt a világ legnagyobb csillára és a közel tizenhárom négyzetkilométer szőnyeg. Hatalmas belső termével egyszerre 20 ezer embert képes befogadni. Utazásunkat a Muttrah-i városzrész felderítésével folytatjuk. Ellátogatunk Muttrah tengerparti sétányához (Corniche) majd belekóstolunk a helyiek világába egy piaclátogatás alkalmával. A híres Muttrah Souq piacon fellelhetőek a legkülönfélébb fűszerek, parfümök, textíliák, ékszerek de itt találjuk a legjobb török éttermeket is. Muttrah közelében találjuk a szultán palotáját, ahol delegációkat szokott fogani. A gazdagon díszített egyedi formájú épületet kívülről tekintjük meg. A palotát örző Mirani és Jilali erődöket a portugálok építették a 16. században.

Szállás: Maszkat (1éj)

3.nap Muscat > Birkat Al Mouz > Nizwa > Tanuf > Bahla-jabreen

A szállodában elfogyasztott reggelinket követően útra kelünk Nizwa irányába, az egykori fővárosba. Útközben megállunk a Jebel Akhdar hegység lábánál található elhagyatott városnál, Birkat Al Mouz-ban. Az egykori település különlegessége a máig épen megmaradt ,,falaj-rendszer", vagyis öntözőrendszer, minek köszönhetően felkerült az UNESCO világörökségek listájára. Programunkat Nizwa erődének megtekintésével folytatjuk, mely a város legjelentősebb nevezetességének számít. A 17. században épült erődtől fantasztikus kilátás nyílik a városra és az azt körülvevő datolyaültetvényekre.  Később látogatást teszünk a közelben található Nizwa souk-ra, ahol kézzel készített helyi ajándéktárgyakat, ékszereket vásárolhatunk. Körutazásunk következő megállója a  XVII. században épült Jabrin várkastély, melyet a Yaruba dinasztia építetett. A kastély az iszlám építészet jegyeit hordozza, csipkézett ablakai, festett famennyezete és faragott ajtajai teszik különlegessé. Késő délután Omán egyik legrégebbi kisvárosába, Bahlába utazunk. A település hatalmas erődrendszere felkerült az UNESCO világörökségek listájára. Az erőd az ománi agyagépítészet klasszikus alkotása, kőalapra épített vályogfalakból áll, védelmét 15 kapuval és 132 toronnyal biztosították.

Szállás: Nizwa (1éj)

4.nap Nizwa > Bat > Jebel Shams > Wahiba Sands

Reggelit követően északnak indulunk, hogy ismét felfedezzünk egy kultúrális világörökségi helyszínt. A világörökségi helyszín Bát települést és a temetőjét körülvevő területből, valamint két másik ásatási helyszínből áll ( Al-Khutum, Al-Ayn). Régészeti felátárások bizonyították be, hogy a település már az i.e. 3. évezredben is lakott volt, majd ismeretlen okokból elnéptelenedett. Bat területén egy erődöt négy toronnyal és egy település maradványait tárták fel. Al-Ayn nekropolisza méhkas formájú temetkezéseiről nevezetes, a 21 sír különösen jó állapotban maradt meg. A kaptársíroknak is nevezett építmények átlagosan 4 méter magasak, átmérőjük körülbelül 8 méter. Folytatjuk utunkat a Jebel Shams hegyei felé.  A Jebel Shams - másképpen ,,Nap-hegy" a térség legmagasabb hegye, itt található a Közel-Kelet Grand Canyonja. Pihenőt követően megkezdjük az ereszkedést a Wahiba dűnék felé, mely aranysárgás-vöröses színű homokjáról ismert. A 12.000 négyzetkilométeren elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag rendkívül különleges növény- és állatvilággal rendelkezik, nem beszélve geológiai adottságairól. Ellátogatunk egy beduin táborhoz, ahol betekintést nyerhetünk a törzsek mindennapjaiba. Napunk zárásaként dűnék tetejéről nézzük végig a gyönyörű sivatagi naplementét.

Szállás: Wahiba Sands (1éj)

5.nap Wahiba Sands > Wadi Bani Khaled > Sur > Ras Al Jinz

A sivatogat elhagyva mai délelőttünkön hegyek között, gyönyörű tájak között autózunk. Számtalan bájos, a hegyekbe beágyazott kisváros mellett haladunk el, mígnem elérkezünk Omán egyik legnagyobb és talán legszebb vizes völgyéhez, a Wadi Bani Khalid-hoz. A wadi az arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a kősziklák által el nem nyelt esővizet. Autónkat hátrahagyva rövid túrát követően lehetőségünk lesz megmártozni a tiszta vizű, zúgókkal szabdalt tórendszerben. A növényzet uralkodó faja természetesen a datolyapálma, de megannyi virágzó primula és plumeria nyűgözi le az ide látogatókat. Pihenőnket követően elindulunk Sur települése felé. A kikötőváros egészen a XIX. századig Afrika igen jelentős kereskedelmi központja volt, napjainkban főképp tradicionális hajógyártásáról híres. A kikötőváros látogatása után folytatjuk utankat Omán legkeletibb részére, a Turtle Beach-re. Késő este a helyi idegenvezetőnk segítségével a közeli természetvédelmi központban figyelhetjük meg, miként ássák fészküket az óriás teknősök és rakják homokba a tojásukat.

Szállás: Ras Al Jinz (1éj)

6.nap Sur > Qalhat >Wadi Arbaeen > Muscat

Reggelit követően észak felé vesszük az irányt, első állomásunk alkalmával egy világörökségi helyszínt látogatunk meg. Qalhat XIII. században Omán legfontosabb üzleti kikötője volt, az iszlám érkezése előtt ez volt az első főváros. Az itt található Bibi Maryam síremléke, a legenda szerint egy XIII. századi királynőnek állít emléket. A síremlék 2018-ban a felkerült az UNESCO világörökségi listára. Ellátogatunk a közelben található Bimmah Sinkhole-hoz, mely egy ikonikus természeti látványosság és fürdőhely Ománban. A helyi legenda szerint a képződmény egy meteorit becsapodása következtében jött létre. Folytatjunk utunkat észak felé, ezúttal a fesőti Wadi Arbaeen-hez látogatunk el. Az út során datolyákkal, citromfákkal és mangófákkal körülölet kisfalvak mellett haladunk majd el. Megérkezve a lélegzetelállító  Wadi Arbaeen-hez lehetőségünk adódik megmártózni a sötétkék vizű természetes medencékben. Pihenést követően utazás tovább Omán fővárosába, Muscatba.

Szállás: Muscat (1éj)

7.nap Muscat > Dubai

A szállodában elfogyasztott reggelinket követően transzfer a repülőtérre majd utazás Dubaiba közvetlen járattal. Érkezést követően egy félnapos Dubai városnézésen veszünk részt. A városnézés során bejárjuk Dubait, ellátogatunk a híresebb épületekhez és városrészekbe. Idegenvezetőnk a történelem ismertetésén túl sokat mesél a helyi hagyományokról, kultúráról, illetve sok hasznos gyakorlati információval szolgálnak a mindennapokról. A program során az alábbi nevezetességekhez látogatunk el: Dubai Marina Walk, Pálma sziget (mesterséges sziget a Perzsa-öbölben), Medinat Jumeirah, Burj Al Arab Beach, Jumeirah Mecset, Creek partja és a régi városrész, Dubai Mall (a világ legnagyobb bevásárlóközpontja). A városnézés végén lehetőségünk lesz felmenni a Burj Khalifába, mely jelenleg a világ legmagasabb épületének számít 828 méteres magasságával. A Burj Khalifa látogatása fakultatív program.

Szállás: Dubai (4 éj)

8.nap Dubai > Abu Dhabi

Reggeli a szállodában majd folytatjuk izgalmas körutazásunkat az Egyesült Arab Emírségek fővárosának felfedezésével. Ellátogatunk a kihagyhatatlan élmény nyújtó Sheikh Zayed Nagymecsethez, mely a világ 8. és az emírségek legnagyobb és legszentebb mecsete. Megnézzük az Emirates Palace-t, Abu Dhabi első és egyedülálló luxusszállodáját, amely csupa márvány és gránit palota, 24 karátos arany díszitéssel. Utasaink a vendégeink lesznek egy aranyporos cappucinóra, vagy egy aranyporos süteményre a luxusszállodában. Rövid sétát teszünk a város híres tengerparti sétányán a Corniche-öböl partján. Következő állomásunk az Abu Dhabiban található Ferrari World Park, ami egy 2010-ben megnyílt tematikus park a Forma 1-es pálya szomszédságában. Különlegessége, hogy 200.000 négyzetméteres kiterjedésével a legnagyobb fedett vidámpark a világon (a parkot kivűlről tekintjük meg). Mai napunk méltó zárásaként ellátogatunk a turisták számára nemrégen megnyitott Qasr Al Watan elnöki palotába.

Szállás: Dubai

9.nap Dubai > Al Ain

Reggeli után szabadprogram, tengerparti pihenés. Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak különböző fakultatív programlehetőségeket tudunk kínálni magyar nyelvű idegenvezetéssel. Dubai ,,óvárosának" felfedezése, ami sétálósabb kirándulás a város régi, történelmi épületei és piacai között. A kirándulás során az alábbi nevezetességeket érintjük: Zabeel Palace (uralkodó palotája), Dubai Múzeum (a belépőjegyet a fakultatív program ára tartalmazza), Bastakya és/vagy Sindagha városrész, séta a piacokon (aranypiac, textilpiac, fűszerpiac), átkelés a Creek-en tradicionális tikkfából készült kishajóval. A másik fakultatív programlehetőség erre a napra az oázisok városának, Al Ain-nek feldefedése. A hét oázis köré épült, zöldellő növényeiről nevezetes település 2011-ben került fel az UNESCO világörökségi listára. A program során ellátogatunk a Sheikh Zayed Palota múzeumba (Sheikh Zayed palotája 1966-ig), a gyönyörű oázisba, büféebédünket egy négycsillagos szálloda éttermében fogyasztjuk el, felkeressük a tevepiacot (az ország egyetlen tevepiaca) zárásként pedig a Jebel Hafeet hegyet csodáljuk meg (az ország legmagasabb hegye).

Szállás: Dubai

10.nap Dubai > sivatagi szafari

Reggelit követően szabadprogram Dubaiban, majd délutántól részt veszünk egy BBQ vacsorával egybekötött izgalmas sivatagi szafari programon. A program során Land Cruiserrel autózunk a dűnék között, ezután egy sivatagi táborba érkezünk, ahol lehetőségünk lesz a helyi hagyományokkal és kultúrával megismerkedni, majd naplementét fotózni és homokdűnék között sétálni. Az estét egy hagyományos arab BBQ büfévacsora zárja és egy rövid hastáncos és dervis bemutató. Visszaérkezés a szállodába kb. este 9 óra környékén.

Szállás: Dubai

11.nap Dubai > Budapest

A reggeli órákban közvetlen járattal Budapestre utazunk, várható érkezés a déli órákban.

 

Az ár tartalmazza

 • Transzferek a körutazás során
 • Szállás 10 éjszakára 3-4*-os szállodákban, Wahiba-sivatag esetében tábor
 • Ellátás: reggeli, Ománban a 4. és 5. napon félpanzió
 • Belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz, kivétel a fakultatívként feltüntetett programok
 • Magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkíséret Ománban, Dubaiban magyar nyelven vezetett programok

Az ár nem tartalmazza

 • Nemzetközi repülőjegyek+illetékek: kb.220.000 Ft
 • Vízumok+ügyintézés kb. 29.000 Ft/fő
 • Burj Khalifa 124. emelet belépőjegy (fakultatív program) 23.000 Ft/fő
 • Al Ain városnézés ebéddel (fakultatív program) 45.000 Ft/fő
 • Old Dubai városnézés (fakultatív program) 25.000 Ft/fő
 • Egyéb étkezések
 • Storno biztosítás+BBP biztosítás
 • Borravaló, személyes jellegű kiadások

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. 12 fő esetén + 20.000 Ft/fő felár.

A programban feltüntetett árak 1 USD = 300 FT árfolyamig érvényesek.

Szálláshely leírása

Muscat: The Platinum Hotel****

http://www.theplatinumoman.com/

Nizwa: Al Deyar Hotel***

http://www.aldiyarhotel.com/?i=1

Wahiba Sands: Arabian Oryx Camp***

http://oryx-camp.com/

Ras Al Jinz: Turtle Beach Resort****

http://www.tbroman.com/

Dubai: TRYP by Wyndham Dubai****

https://trypwyndhamdubai.com/

 

A kategórián belüli szálloda változtatás jogát fenntartjuk!

x Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig
Szállás neve: Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig

Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5
Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Repülőjegy illetékkel (irányár) 220.000 Ft/fő
 2. Vízum ügyintézéssel 29.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig

Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig

Omán, Körutazás Ománban

Útazonosító: 149822

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig

Omán-Egyesült Arab Emírségek - A tömjén országától a fényűző arab világig

Omán, Körutazás Ománban

Útazonosító: 149822

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!