PERU - BOLÍVIA ****

Ft-tól/fő 1.349.000
Időpont: 2020.08.13 - 08.27
Legjobb ár: 1.349.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.08.13 - 08.27

Tartson velünk a PERU - BOLÍVIA **** utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 15 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.349.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:félpanziós
Turnusok: 15 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója:144303
Kívánságlistára teszem

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lima - Paracas - Ballestas-szigetek - Huacachina - Nazca - Arequipa - Sillustani - Puno - Titicaca-tó - Copacabana - Nap-sziget - Tiwanaku - La Paz - Cuzco - Aquas Calientes - Machu Picchu - Ollantaytambo -Chinchero - Maras - Moray - Cuzco - Lima

A XII. század elején egy kecsua indián törzs telepedett le a termékeny Cuzco területén, hogy később, az Inka Birodalomként Kolumbiától egészen Chiléig, mintegy 2 millió négyzetkilométeren meghódítsa Dél-Amerikát. A páratlanul gazdag kultúra mai szemmel is hihetetlen vívmányokat tudhatott a magáénak: 16 ezer kilométeres úthálózattal, posta-és futárszolgálattal rendelkezett, s az információkat írás és olvasás tudásának hiányában csomóírással, zsinórokon tárolták. Házaik építéséhez nem használtak habarcsot, az egymáshoz csiszolt s összeillesztett robusztus kövek számos városban a mai napig rendületlenül állnak. A lenyűgöző birodalom a XVI. században már szétesőben volt, végül az Eldorádó kincseit megszerezni vágyó Francisco Pizzaro és a spanyol hódítók vetettek végleg véget az inkák uralmának.

Peru és Bolívia területén az egykor virágzó civilizáció helyszínei közül számos város és rom ma is áll, lehetőséget nyújtva az utazóknak e különleges nép és birodalom megértésére és megismerésére. A körutazás során az inka civilizáció előtti kultúrák ritka örökségeivel, lélegzetelállító természeti szépségekkel és a nyüzsgő fővárosokkal, Limával és La Pazzal is megismerkedhetnek az utazók.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 1. nap: Budapest - Lima

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Limába a kora reggeli órákban. Megérkezés Peru fővárosába a késő délutáni órákban, transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Limában.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 2. nap: Lima - Paracas - Ballestas-szigetek - Huacachina - Nazca

Hideg reggeli csomag, hajnalban elutazás autóbusszal a kb. 200 km-re fekvő, 1975-ben létrehozott nemzeti parkjáról nevezetes Paracas városába. Utazás motoros kishajókkal a Peruhoz tartozó csendes-óceáni természetvédelmi körzet részét képező, Kis Galapagos-nak is nevezett Ballestas-szigetekhez, ahol a part mentén ritka tengeri madárfajok, flamingók, kormoránok, szulák, sirályok, szürke (perui) pelikánok, sőt, néha oroszlánfókák és Humboldt-pingvinek is láthatók. Ebéd Huacachinában, majd utazás Nazcába, ahol szállás.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 3. nap: Nazca - Arequipa

Kora reggel transzfer a Marie Reiche repülőtérre, majd fakultatív program: utazás kisrepülővel a Nazca - vonalak fölött (magyar idegenvezető nélkül). A rejtélyes Nazca-vonalak különböző alakokat, állatokat formáló, gigantikus ábrák a sivatagban, amelyek csak a magasból vehetők ki. A vonalak az i.e. I-VIII. század között élt Nazca kultúra idejében keletkeztek, titkukat a mai napig nem fejtették meg. A fakultatív programot nem választók a nazcai Antonini Régészeti Múzeumban ismerkedhetnek meg közelebbről a nazca kultúrával. A programok után továbbutazás autóbusszal Arequipába (kb.11 órás buszút), útközben hideg ebéd csomag az autóbuszon. Vacsora Camanában egy helyi étteremben. Megérkezés Arequipába a késő esti órákban, szállás.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 4. nap: Arequipa

Városnézés Arequipában, mely Peru délnyugati részén, 2 316 méterrel a tengerszint felett emelkedik. A várost 1540-ben alapító Francisco Pizarro a Szép város (Villa Harmosa) nevet ajándékozta az alvó vulkánok által körül ölelt városnak. Fénykorát a XVII. - XVIII. században élte a gazdag hegyi bányászoknak köszönhetően, akik csodálatos templomokat és épületeket emeltek itt. A Szent Katalin kolostor, a katedrális, a monumentális főtér, a Jezsuita templom és a város egyéb látnivalóinak megtekintése. Délután utazás a Yanahuara kilátóhelyre, ahol kivételes panoráma nyílik a városra és a környező vulkánokra: a Mistire, Pichupichura és Chachanira. Út közben ebéd. A délután hátralévő részében szabadprogram. Szállás Arequipában.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 5. nap: Arequipa - Sillustani - Puno

Kora reggel utazás Punóba. Az út a Yura kerületen és a Pampa Ca?ahuán át vezet, ahol vikunyák is láthatók. Hideg ebéd az út során. Punóhoz közeledve megálló Sillustani-nál. Az Umayo-lagúna partján fekvő pre-inka temetkezési helyen a Kolla kultúrához tartozó látványos sírok találhatók. A régészeti lelőhely hatalmas ,,chullpá"-iról - sírjairól nevezetes, melyek alakja a fordított, csonka kúphoz hasonlít és némelyikük eléri a 12 méteres magasságot is. Továbbutazás Punóba, ahol szállás.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 6. nap: Puno - Titicaca-tó

Kirándulás hajóval a Titicaca-tavon. A 3821 méteres magasságban fekvő tó Peru és egyben a világ legmagasabban fekvő, hajózható tava, 8300 m2-es kiterjedésével pedig Dél-Amerika legnagyobb édesvízi tava. Partján és szigetein a Peru legősibb népeihez tartozó kecsua és aymara indiánok élnek. Látogatás az Uros-szigeteken, az uros indiánok által nádból épített szigeteken, melyek a tavon lebegnek és otthonként szolgálnak az itt élők számára. Ebéd, majd visszatérés Punóba. A délután szabad pihenésre, vagy látogatás az idegenvezetővel a punói kokamúzeumba (Museo de La Coca y Costumbres), ahol a kokacserje feldolgozása és a kokalevél sokoldalú felhasználása mellett történelmi és kulturális érdekességek hallhatók és hagyományos perui öltözékek is láthatók. Szállás Punóban.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 7. nap: Puno - Copacabana - Nap-sziget - La Paz

Reggeli után elutazás autóbusszal Kasaniba, ahonnan tovább utazás Bolívia irányába. Copacabanában a Szűz Mária szobor és szentély megtekintése a XVI. századi bazilikában. Katamarán hajóval utazás a Titicaca-tó legnagyobb szigetére, a Nap-szigetre, ahol a legenda szerint Manco Capac és felesége Mama Ocllo alapította az inkák birodalmát. A sziget inka kori emlékeinek felfedezése: az inka lépcső, mely az ifjúság szökőkútjához vezet, a picoclainai templom és Chincana kő-labirintusa. Látogatás az Inti Wata kulturális komplexumban, ahol a sziget legnagyobb archeológiai és antropológiai gyűjteménye látható, majd vitorlázás egy hagyományos Titicaca-tavi hajón. Visszatérés a katamarán hajóra, utazás Chua kikötőjében. Út közben büféebéd a hajón. A megérkezés után transzfer a La Paz-i szállodába, ahol szállás.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 8. nap: Tiwanaku - La Paz

Kora reggel utazás autóbusszal a La Paz-tól kb. másfél órás útra fekvő Tiwanaku régészeti központjához. A 3900 méteres magasságban fekvő ősi preinka város az V-X. század között élte virágkorát. Az ajmara indiánok elképesztő, mészkőből, bazaltból, andezitből épített hatalmas megalitikus templomainak, szobrainak megépítése ma is rejtély. A régészeti központ meglátogatása után ebéd, majd visszatérés La Paz városába. Utazás a La Paztól 13 km-re található Hold völgyébe, mely kanyon szerű, sziklás természeti képződményeivel különleges látványt nyújt. Ezt követően panoráma városnézés La Paz-ban, a világ legmagasabban fekvő (3 620 m) adminisztratív központjában. A Killi Killi kilátópontról lenyűgöző látvány nyílik a városra, ahol siklóval is megcsodálható ez a rendkívül ,,magas" város. Szállás La Pazban.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 9. nap: Cuzco

Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Cuzcóba, mely Peru egyik legkülönlegesebb városa. A megérkezést követően transzfer a szállodába. Délután városnézés Cuzcóban, melynek jelentése: a világ köldöke. Az inkák alapították i.sz. 1100-ban és az Inka Birodalom központja volt. Főtere, a Plaza de Armas a híres katedrálissal, a koloniális épületek és a szűk kis utcácskák varázslatos hangulatot árasztanak. A Koricancha templom és a katedrális megtekintése, majd látogatás a Cuzco környéki régészeti központba, ahol Sacsayhuaman, a villám temploma, Puca Pucara, Kenko és Tambomachay inka fürdői láthatók. Út közben ebéd. Szállás Cuzcóban.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 10. nap: Cuzco - Machu Picchu

Kora reggel transzfer a Poroy vasútállomásra, utazás Peru legszebb vidékein az Andok festői vonulata mentén panoráma vonattal Aguas Calientesbe, ahonnan rövid autóbuszút vezet a tengerszint felett 2400 méterrel található híres perui templomváros, a Machu Picchu romjaihoz. Az hegynyergen megbúvó kis erődített települést 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király parancsára építették. A város fél évszázadig virágzott, majd kb. 400 évig nem tudott róla a világ, míg 1911-ben-ben újra felfedezték: a Yale-en dolgozó Hiram Bingham kalandos régészeti expedíciójának köszönhetően. 1983-tól a Világörökség kincseit, 2007-től a Világ Új Hét csodáját gazdagítja. A romváros megtekintése perui vezetővel, majd ebéd Aquas Calientes-ben. A délután szabad. Szállás Aquas Calientesben.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 11. nap: Aquas Calientes - Ollantaytambo - Chinchero - Maras - Moray

Elutazás vonattal Ollantaytambó-ba, a szent völgyhöz, ahol az Urubamba, az inkák szent folyója folyik. A folyóvölgy számtalan inka romot és városkát rejt a hatalmas hegyek ölelésében. Ollantaytambóban az erőd, Chinchero jellegzetes falvában egy régi inka település romjai tekinthetők meg. Tovább utazás Maras városába, mely a környék hegyoldalaiban lévő, eredetileg a wari civilizáció által létrehozott, majd az inkák által felvirágoztatott lépcsőzetes sólepárlóiról nevezetes. Moray inka kori települése koncentrikus körökből álló, különböző mélységben a földbe vésett teraszairól híres, melyek eltérő mikroklímával rendelkeznek, ezért feltételezhetően különböző feltételeket igénylő növények termesztésére használták őket az inkák. A program után visszautazás Cuzcóba, ahol vacsora és szállás.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 12. nap: Cuzco - Lima

Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Limába. Városnézés a királyok városában, melyet 1535. január 18.-án alapított Francisco Pizarro. A Plaza Mayor - a főtér, a katedrális, az óváros házai jellegzetes, fedett, Mudéjar stílusú balkonjaikkal, a San Francisco kolostor - a perui koloniál építészet igazi ékköve, és lenyűgöző katakombáinak megtekintése, majd látogatás a Miraflores és a San Isidro negyedben és a közeli óceánparton. Vacsora és szállás Limában.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 13. nap: Lima

Szabad program Limában vagy félnapos fakultatív programlehetőség: a világon egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező Aranymúzeum megtekintése idegenvezetővel, ahol a prekolumbián időkből származó, páratlan arany, ezüst és bronz tárgyak, valamint kerámiák és textíliák és a spanyol gyarmati időkből való fegyverek gyűjteménye tekinthető meg. A program után ebéd Limában. Délután transzfer a limai repülőtérre, elutazás menetrend szerinti járatokkal, európai átszállással Budapestre.

Peru - Bolívia csoportos körutazás 14. nap: Lima - Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Minimum létszám: 15 fő

A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

Szállás:

12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos - Nazcában jó háromcsillagos - szállodák kétágyas szobáiban

x PERU - BOLÍVIA ****

Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Lima - Budapest útvonalon, La Paz - Cuzco - Lima között helyi repülőjáratokkal

 • utazás a körutazás alatt autóbusszal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panorámaablakos vonattal

 • illetékek

 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos - Nazcában jó háromcsillagos - szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás (a leírás szerint 12 alkalommal reggeli, 10 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban a program szerint)

 • a leírás szerinti programok belepőkkel, magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • Fakultatív programok árai (minimum létszám: 10 fő)
  utazás kisrepülővel a Nazca-vonalak felett
  a limai Aranymúzeum megtekintése

Szállás neve: PERU - BOLÍVIA ****

PERU - BOLÍVIA **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


Az ár tartalmazza:


 • utazás menetrend szerinti légitársaság repülőjárataival, átszállással Budapest - Lima - Budapest útvonalon, La Paz - Cuzco - Lima között helyi repülőjáratokkal

 • utazás a körutazás alatt autóbusszal, valamint Poroy - Aquas Calientes között panorámaablakos vonattal

 • illetékek

 • 12 éjszakai szállás helyi besorolás szerint négycsillagos - Nazcában jó háromcsillagos - szállodák kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátás (a leírás szerint 12 alkalommal reggeli, 10 alkalommal ebéd, 4 alkalommal vacsora; egyes étkezések hideg csomagban a program szerint)

 • a leírás szerinti programok belepőkkel, magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • Fakultatív programok árai (minimum létszám: 10 fő)
  utazás kisrepülővel a Nazca-vonalak felett
  a limai Aranymúzeum megtekintése


leírásánál jelzett szolgáltatások

Felárak*:
 1. illeték 0 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
PERU - BOLÍVIA ****

PERU - BOLÍVIA ****

Bolívia, Körutazás Bolíviában

Útazonosító: 144303

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
PERU - BOLÍVIA ****

PERU - BOLÍVIA ****

Bolívia, Körutazás Bolíviában

Útazonosító: 144303

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!