Várak és barokk kastélyok

Ft-tól/fő 129.500
Időpont: 2020.06.26 - 06.30
Legjobb ár: 129.500 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.06.26 - 06.30

Tartson velünk a Várak és barokk kastélyok utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 129.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója:140391

Leírás:

?  Királyi pompában tündöklő kastélyok
?  Több mint 2 órás hajózás a Dunán
?  Tirol ezüstbányájának különleges világa
?  Mesés kilátások a hegytetőkre épült várakból

"A mesekirály mesekastélya meseszép helyen, a Bajor Alpok lábánál mindig elkápráztat. Hatása alá kerülök, beteljesült földi léte örök rejtély marad..."
Vendégh Edit - 30 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - DÜRNSTEIN - HAJÓZÁS

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába. Rövid buszozással érjük el Dürnsteint. Itt raboskodott Oroszlánszívű Richárd. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzle-tecskébe. Szabadidő alatt van lehetőség arra, hogy megtekint­sék az Ágoston rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb sza­kaszán az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból. Autóbuszunk itt már vár bennünket és a Salzburg tartományban lévő szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: GOLLING - WERFEN - HELLBRUNN - CHIEMSEE

Reggeli után elmegyünk megtekinteni egy látványos vízesést Gollingnál. Erdei úton tudjuk megközelíteni a zuhatagot. Itt, aki akar, lépcsőn a vízesés mentén feljebb gyalogolhat, hogy gyö­nyörködjön a zuhatag felső szakaszában is. Programunk után továbbindulunk és felkeressük a werfeni várat a Hohenwerfent. A vár építése a XI. században kezdődött. Az évszázadok során folyamatosan szépítették, bővítették. A vár termei, és az azok­ban lévő kiállítás is megtekinthető, emellett a mesés kilátásban is gyönyörködhetünk a várfokról. Leérkezve a várból, folytat­juk utunkat észak felé. Úticélunk a Salzburg mellett található hellbrunni kastély parkja. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Markus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a barokk stílusú nyári rezidenciát és a mókás szö­kőkutakat. Ezt követően a ,,Bajor-tengerhez" (Chiemsee) buszo­zunk. Rövid hajókázást és sétát követően, az Urak-szigetén, a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos - Versailles mintájára épült - barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastély­ban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gaz­dag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koroná­zási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat a kufsteini belvárosi ****-os szállásunkra.

3. NAP: KUFSTEIN - SCHWAZ - INNSBRUCK

Reggeli után az első programunkat Kufsteinben városnézés­sel kezdjük. Ezt követően felmegyünk a várba, melyben több magyar is raboskodott. Megtekintjük a múzeumot és a vár szo­báit, majd a börtöncellákat, melynek ajtajánál jelzik, mely híres ember raboskodott itt. A várból leérkezve egy kellemes séta után Kufstein város beülős felvonójához megyünk. Több mint 750 m-t emelkedünk fel. (A vár belépője és ez a felvonózás az út részvételi díjában szerepel). A felvonóból kiszállva egy kelle­mes sétát teszünk a hegyen, miközben gyönyörködünk a tájban. Szintén az együléses felvonóval jövünk vissza a városba. (A fel­vonó az áprilisi időpontban nem közlekedik, akkor helyette sza­badprogram Kufsteinben). Buszra szállunk és folytatjuk utunkat egy különlegesség felé. Sóbányát sok országban láthatunk, de mi ezen a napon egy még érdekesebb bányát, egy ezüstbá­nyát keresünk fel. A helyi vezetők elmagyarázzák, hogy töb­bek közt Fuggerek miként bányáztatták ki az ezüstöt és lettek Európa hatalmasságai. Az ezüstbánya után, Tirol fővárosába megyünk, és Innsbruck nevezetességeivel ismerkedünk. Séta a történelmi emlékekben gazdag óvárosban. A sok látványosság között a városközpontban található, Habsburg család által épí­tetett, barokk stílusú kastély (Burg) az egyik legszebb épület. Továbbhaladva a Hofkirche, az Aranytetős ház, a közelében lévő várostorony, a barokk stílusú Szent Jakab Dóm, a főutca vagy éppen a Diadalív; mind-mind megannyi élmény. Városnézésünk után szabadprogram, majd elhagyjuk Innsbruckot és tiroli szál­láshelyünkre buszozunk.

4. NAP: HOCHENSCHWANGAU - NEUSCHWANSTEIN - OBERAMMERGAU - GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó két egymáshoz nagyon közeli mesés, barokk kastélya felé vesszük az irányt. A Hochenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építette, nyári laknak. Lajos itt töltötte gyerekkorának nagy részét. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emel­tette ezt, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendel­kezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A szép kastélyok után Oberammergauban állunk meg leg­közelebb, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képes­könyv, festett falu házak sora követi egymást. Továbbhaladva Németország legkedveltebb téli üdülőhelyén, ahol téli olimpiát is rendeztek, Garmisch-Partenkirchenben központjában teszünk egy kis sétát. Szállás Kufsteinben ****-os szállodában.

5. NAP: LAXENBURG - BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Ennek fő látványossága a hangulatos park köze­pén található Franzensburg vár. Belső termei igazi kuriózu­mok. A fakazettás mennyezetei, és a magyar koronázási terem különösen érdekes. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyes­halmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30

x Várak és barokk kastélyok
Szállás neve: Várak és barokk kastélyok

Várak és barokk kastélyok utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
  1. Egyágyas szoba felára 28.000 Ft/fő
  2. Fakultatív vacsora 22.000 Ft/fő
  3. Utasbiztosítás - Alap 3.750 Ft/fő
  4. Utasbiztosítás - Prémium 5.250 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Várak és barokk kastélyok

Várak és barokk kastélyok

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 140391

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Várak és barokk kastélyok

Várak és barokk kastélyok

Ausztria, Körutazás Ausztriában

Útazonosító: 140391

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!