Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban

Ft-tól/fő 539.000
Időpont: 2020.04.21 - 05.03
Legjobb ár: 539.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2020.04.21 - 05.03
További árak és időpontok

Tartson velünk a Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 13 nap / 11 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 539.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Üdülés, Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 13 nap / 11 éjszaka
Utazás azonosítója:140496
Kívánságlistára teszem

Mexikó körutazás - Miért éppen ide?

Egy mexikói körutazás felér egy időutazással: piramisok, indiánok, gyarmati stílusú haciendák, őserdők, hangulatos városok és álomszép üdülőhelyek tarka egyvelege, amelyet átsző az ezeréves történelem. Mexikó megdolgoztatja minden érzékszervünket, mert a színek harsányan vidámak, a chili tényleg olyan csípős, mint a híre, a mariachi zenekarok pedig minden sarkon húzzák a talpalávalót. Utazásunk során bejárjuk Mexikó legfontosabb látnivalóit, majd a Karib-tenger partján feltöltekezünk egy kis színvitaminnal...


 

Programok

1.nap Budapest > Mexikóváros

Indulás reggel Budapestről, egy európai átszállás után érkezés Mexikóvárosba az esti órákban. Transzfer a szállodába.
Szállás: Mexikóváros (2 éj)

2.nap Mexikóváros

Egész napos városnézés Mexikó fővárosában, ahol több kultúra találkozását is nyomon követhetjük. Elmegyünk a főtérre, a Zócalóra, megnézzük a Katedrálist, a belvárost, A Nemzeti Palota színpompás muráljait, és Tenochtitlán, az azték főváros romjait. Délután tárlatvezetésen veszünk részt Mezo-Amerika leghíresebb antropológiai múzeumában, ahol részletesen megismerhetjük Mexikó indián kultúráit.
Szállás: Mexikóváros

3.nap Guadalupe > Teotihuacán > Puebla

Reggeli után indulunk Teotihuacánba, mely Mexikó egyik legfontosabb régészeti körzete. A Nap- és a Hold-piramis tetejéről csodálhatjuk meg a Kr. u. 6. században épült, és akkoriban a világ öt legnagyobb települése között nyilvántartott város romjait. Útközben meglátogatjuk Mexikó védőszentjének, a Guadalupe-i Szent Szűznek a bazilikáját is, amely mezo-Amerika legfontosabb kegyhelye. Késő délután utazás tovább Pueblába. Transzfer a szállodába.
Szállás: Puebla (1 éj)

4.nap Puebla > Cholula > Taxco

Délelőtt városnézés: Puebla híres a szépségéről, a régi és az új Mexikó ideális olvasztótégelye: a Talavera-kerámia gyárépületei, modern ipar és a négyszáz éves épületek a spanyol uralom idejéből szintúgy megtalálhatóak. Megnézzük a katedrálist, a Santo Domingo templom dúsan aranyozott Rosario-kápolnáját, a kézművespiacat, és a Bábuk házát. Majd megtekintjük a világ legnagyobb alapterületű piramisát Cholulában, amelynek tetejére a spanyolok templomot építettek. Késő délután transzfer az Ezüstvárosba, Taxcóba.
Szállás: Taxco (1 éj)

5.nap Taxco > Cuérnavaca > Mexikóváros

Délelőtt városnézés Taxcóban, az ezüstművesség központjában. Egész Amerikában itt találhatóak a legrégebbi ezüstbányák, a város környéki telérekből nyerték a híresen tiszta mexikói ezüstöt. Séta a hangulatos óváros szűk utcáin, egy ezüstműves műhely és a Santa Prisca-templom elbűvölő kőcsipkéinek, aranyozott fafaragásainak megtekintése. Útban vissza Mexikóváros felé megállunk Cuernavacában, az örök tavasz városában. Elsétálunk a székesegyházhoz és Hernán Cortez egykori palotájához. Érkezés vissza Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.
Szállás: Mexikóváros (1 éj)

6.nap Mexikóváros > Palenque

Délelőtt elhagyjuk a fővárost és elrepülünk a Yucatán-félszigetre, Villahermosába. A Yucatán Mexikó délkeleti részén elhelyezkedő földnyelv, amely a Karib-tengert választja el a Mexikói-öböltől. Itt volt a maja civilizáció központja, híres romvárosai Palenque, Uxmal és Chitzén Itza. A félsziget nagyrészt lapos, trópusi terület buja dzsungelekkel, a déli részen esőerdőkkel. Érkezés után látogatás Palenquébe, melynek romjai között találtak rá a maja művészet eddig feltárt legjelentősebb alkotásaira, és a maja írásbeliség leghosszabb szövegemlékére majd elfoglaljuk az őserdő ölelésében megbúvó szállásunkat, ahol kipróbálhatjuk a híres maja gőzfürdőt, a temazcált.
Szállás: Palenque (1 éj)

7.nap Palenque > Campeche

Reggel utazás Campechébe. A város a Mexikói öböl partján fekszik, fontos közlekedési és kereskedelmi csomópont. Ez az első település, amelyet a spanyolok alapítottak a Yucatán- félszigeten, ott, ahol hódítóként először léptek Mexikó földjére. Belvárosát, amely magán viseli a koloniális jegyeket, a Világörökség részévé nyilvánította az UNESCO. Érkezés után séta, városnézés az óváros gyarmati stílusú sárga és vörös házai között.
Szállás: Campeche (1 éj)

8.nap Campeche > Uxmal > Mérida

Reggel továbbutazunk Méridába, de előtte bejárjuk Mexikó egyik legbájosabb romvárosának, Uxmálnak a látnivalóit. Uxmal a késő klasszikus korban élte virágkorát, amikor sok alföldi maja város már hanyatlásnak indult. A régészeti kutatások alapján valószínűsíthető, hogy a város területe már a preklasszikus időben is lakott volt, de csak i. sz. 800 és i. sz. 1000 között vált fontos központtá. A város ma is látható műemlékeinek nagy része Chac király uralkodása idejéből származik, az i. sz. 9. század végéről. A leghíresebbek a dombra épült és korábbi épületeket magába foglaló Kormányzó palotája, és az Apácazárda. A Varázsló piramisa, amelynek lekerekített sarkai egyedülállóak a maja művészetben valamivel később épült.Programunk után Méridába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.
Szállás: Mérida (1 éj)

9.nap Mérida > Chichén Itza > Cancún

Chichén Itza maja-tolték romváros a Yucatán-félsziget északi részén. Az 6. század körül épült maja várost a 10. században a Tulából kelet felé menekülő toltékok elfoglalták, majd a harci szövetségre lépő két nép katonai vezetői a maja-tolték birodalom fővárosává tették. A toltékok honosították meg Kukulkán - a tollas kígyóisten - tiszteletét, harci szokásaikat és az emberáldozat rítusát, amelynek jeleit a város ma is magán viseli. Chitchén Itzá a két nép kultúrájának és művészetének találkozási pontja. A város egyedülálló építészeti rom-együttese 1988 óta az UNESCO kulturális világöröksége, és a világ hét új csodáinak egyike. Miután megnéztük a labdajátékteret, a Kukulkán piramist, a Csillagvizsgálót és a Harcosok templomát, Cancún felé vesszük az irányt.
Szállás: Cancún (3 éj)

10-11.nap Cancún

Cancún a Riviera Maya névre hallgató turistaövezet központja a Karib-tenger partján. Eredetileg Cancún egésze a 20. század ötvenes évekig ismeretlen, a civilizációtól érintetlen karib-tengeri oázis volt alig néhány halászfaluval és a maják ősi romjaival. A mexikói kormány 1969-ben támogatta a nemzetközi turisztikai nagybefektetők megtelepedését és nekilátott a várost és szisztematikusan Acapulco ellensúlyaként kiépíteni, hogy a turizmusipar az ország délkeleti részén is beinduljon. Két nap pihenés a tengerparton, ahol fakultatív program keretében ellátogathatunk a maja romvárosba, Tulumba, vagy búvárkodhatunk a paradicsomi lagúnában Xel-Hában.
Szállás: Cancún

12.nap Cancún > Zürich

A délutáni órákban utazás repülőtérre, repülés egy átszállással Budapestre.

13.nap Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Az ár tartalmazza

 • légkondicionált autóbusz a körutazás és a transzferek során
 • elhelyezés 4* szállodákban
 • félpanzió a 8. napig, Cancúnban All inclusive ellátással
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezető, csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegyek+illetékek kb. 320.000 Ft/fő
 • belföldi repülőjegy  kb.29.000 Ft
 • Storno, BBP biztosítás
 • borravaló, személyes fogyasztás

Egyéb megjegyzés

A részvételi díj minimum 16 fő esetén érvényes.
14 fő esetén a felár +30.000 Ft/fő
A programban feltüntetett árak 
1Usd = 295 Ft árfolyamig érvényesek

Szállás

Mexico City: Hotel Plaza Florencia****
http://plaza-florencia.mexico-hotels-mx.com/en/

Puebla: Hotel Colonial****
http://www.colonial.com.mx/colonial/esp.htm

Taxco: Hotel Agua Escondida***
http://www.aguaescondida.com/

Palenque: Hotel Misión Palenque****
http://www.hotelmisionpalenque.com/

Campeche:Hotel Gamma Campeche Malecón****
http://www.gammahoteles.com/en/web/gamma-campeche-malecon

Mérida: Hotel Gamma Mérida El Castellano*****
http://www.gammahoteles.com/web/gamma-merida-el-castellano

Cancún: Hotel Reflect Cancún****
http://www.reflectresorts.com/en_us/resorts/mexico/cancun.html

Az iroda a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntarta!

x Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban
Szállás neve: Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban

Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Belföldi repülőjegy illetékkel (irányár) 29.000 Ft/fő
 2. Egyágyas felár 129.000 Ft/fő
 3. Repülőjegy illetékkel (irányár) 320.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban

Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban

Mexikó, Cancun

Útazonosító: 140496

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban

Mexikó körutazás - Aztékok és Maják nyomában, all inclusive üdülés Cancúnban

Mexikó, Cancun

Útazonosító: 140496

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!