Moldávia - Odessza

Ft-tól/fő 229.000
Időpont: 2022.05.22 - 05.28
Legjobb ár: 229.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.05.22 - 05.28
További árak és időpontok

Tartson velünk a Moldávia - Odessza utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 229.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója:157562

Moldávia - Odessza körutazás - Miért éppen ide?

 • Mert a keleti határainktól alig ötszáz kilométerre van, mégis alig tudunk róla valamit...
 • A szovjet időkben még a világ 4. borexportőre volt
 • Kisinyov múzeumokkal, parkokkal, templomokkal tarkított belvárosán túl egyedülálló természeti és kultúrtörténeti emlékei vannak: szurdokok, vízesések, kolostorok és Európa egyik legnagyobb barlangrendszere
 • A déli országrész a gagauzok otthona, Transznisztria pedig az egykori Szovjetunió hamisítatlan hangulatát idézi
 • Odessza bővelkedik a várostörténeti, irodalmi és képzőművészeti emlékekben, igazi multikulturális város!

Programok

1.nap Bécs > Kisinyov
Indulás Bécsből a délutáni órákban a Wizzair menetrendszerinti járatával Kisinyovba. Érkezés után transzfer a belvárosi szállodába, majd rövid esti séta.
Szállás: Kisinyov (3 éjszaka)

2.nap Kisinyov > Orheiul Vechi > Cricova Borászat
Reggeli után felfedezzük Kisinyov Belvárosát. Megállunk az orosz-török háború emlékére állított diadalívnél, III. István moldvai fejedelem szobránál, akinek az uralkodása alatt Moldova erős állammá fejlődött, a Parlamentnél és a Katedrálisnál. Ezt követő megállónk Orheiul Vechi, a természet alkotta amfiteátrum. A területen ősi település nyomait találták meg a környező barlangokban. A sziklaormon egy impozáns, ősi moldáv erődítmény romja látható. Késő délután Cricovaba érkezünk, ahol a méltán híres, különleges adottságokkal rendelkező Cricova borászatot látogatjuk meg. A hatalmas, 53 hektáron elterülő, 130 km hosszú pincerendszer értékes borokat, látványos termeket és érdekes történeteket tartogat a látogatók számára. Borkóstolón ízlelhetjük meg a pompás borokat.
Szállás: Kisinyov

3.nap Kisinyov > Manuc Bey kastély > Comrat > Besalma (Gagauzia)
Reggeli után Manuc Bey műemlék kastély együttesét keressük fel. Ez a történelmi és építészeti emlék  Hincesti település mellett található az ország közép-nyugati térségében. Manuc Bey kiemelkedő kereskedő és diplomata volt a 18.században. Munkássága végén alakította ki a most látható épület együttest. Következő megállónk Comrat, a gagauzok fővárosa dél-nyugat Moldáviában. A gagauzok a Budzsák síkságán élő, mintegy 230 ezer főt számláló, török nyelvet beszélő nép. Hagyományosan mezőgazdasági tevékenységgel, jellemzően szőlőtermesztéssel foglalkoznak. Ebéd egy gagauz étteremben (fakultatív), majd délután a Besalmaban található Gagauz Múzeumot látogatjuk meg, ahol értékes néprajzi és történelmi gyűjtemény mutatja be az elmúlt kétszáz év gagauz emlékeit. A múzeum legértékesebb kincsei a gagauzok letelepedéséről szóló eredeti filmek.
Szállás: Kisinyov

4.nap Kisinyov > Bender > Transznisztria > Odessza
Reggeli után Tighina híres erődje felé vesszük utunkat. Ezt a középkori erődöt Moldávia hercege építtette, majd török uralom alá került (15-16.sz.). Az erőd impozáns tornyaival a mai napig őrzi a régmúlt idők emlékeit. Következő megállónk a Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság, más néven Transznisztria, melynek fővárosában Tiraspolban hamisítatlan időutazáson vehetünk részt. Ez az alig 4000 négyzetkilométernyi terület 1990-ben vívta ki ,,függetlenségét" komoly orosz támogatással. Az ENSZ tagállamai Transznisztriát máig nem ismerték el, azonban a terület saját parlamenttel, kormánnyal, nemzeti bankkal és saját fizetőeszközzel (transznisztriai rubellel) rendelkezik. Sétánk után folytatjuk az utazásunkat Odesszába.
Szállás: Odessza (3 éj)

5.nap Odessza
Odessza területe már a bronzkorban is lakott volt. A mai város helyén a 14. században krími tatár település állt, majd török, később orosz uralom alá került. A mai várost 1794-ben alapították és a cári birodalomhoz csatolták. A 19. században Odessza szabadkikötői státuszt kapott, és otthona lett a legkülönbözőbb nemzetekből származó embereknek, melynek következtében Odessza bővelkedik a várostörténeti, irodalmi és képzőművészeti emlékekben. Sétás városnézésünk során elmegyünk a Primorszky sugárútra, a Voroncov palotához, a neobarokk stílusú 19. századi Operaházhoz, és a város jelképéhez, a Patyomkin lépcsőhöz. Sétánk után meglátogatjuk a katakombákat. A város régi épületei mészkőből épültek, ám az egykori mészkőbányákat nemsokára a város alóli mészkőkitermelés váltotta fel. Ezek a földalatti aknák szövevényes labirintust képeznek, különleges turistalátványosságként, ezeket nevezik odesszai katakombáknak.
Szállás: Odessza

6.nap Odessza > Dnyeszterfehérvár
Pihenés Odesszában, vagy fakultatív program Dnyeszterfehérvárra, mely 80 km-re fekszik Odesszától, a Dnyeszter torkolatánál. A bizánciak erődöt építettek itt és Aszprokasztronnak ('fehér várnak') nevezték - ez a név több nyelvben is megmaradt. A 14. században I. Lajos király elfoglalta, később a Moldvai Fejedelemség fontos vára volt. Zsigmond király idején is fontos szerepet játszott elhelyezkedése okán. A török hódítások miatt Hunyadi János, majd Hunyadi Mátyás is megerősítette a vár védelmi rendszerét. 1484-ben a fekete-tengeri kikötők közül utolsóként foglalták el a törökök, a 18. században pedig Oroszországhoz, majd Besszarábiához, végül a 20. században Romániához került. A II. világháború alatt a Szovjetunióhoz került, ma pedig Ukrajna része. Magyarok a 18. század közepéig lakták. Magyarul Dnyeszterfehérvár, Magyar-Neszter-Fejérvár, Ackerman vagy Akkermann néven említették. A város fő látnivalója az óriási erőd, melyet programunk során megtekintünk.
Szállás: Odessza

7.nap Odessza > Budapest
Járatunk csak az esti órákban indul Budapestre, így lehetőségünk van felfedezni Odessza belvároson kívüli érdekes helyszíneit is. Reggelit követően lemegyünk a tengerpartra, ellátogatunk a II. világháborús emlékparka és múzeumba, illetve felfedezük a környék egyéb látnivalóit. Este utazás Budapestre Ryanair közvetlen járattal.

Az ár tartalmazza

 • transzferek
 • programok
 • elhelyezés 3* belvárosi hotelekben, reggelivel
 • belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • borkóstoló
 • magyar nyelvű idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegyek Wizzair/Ryanair kb. 59.000 Ft (egyénileg is megvásárolható)
 • 20 kg feladott poggyász  kb. 20.000 Ft
 • félpanziós ellátás Moldáviában (élőzenés vacsorák, bor, autentikus ételek) 35.000 Ft
 • Budapest-Bécs transzfer igény esetén kb. 10.000 Ft
 • Dnyeszterfehérvár fakultatív program ebéddel 18.000 Ft
 • storno+ BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló....

Egyéb megjegyzés

*A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.
*A programban feltüntetett árak 1EUR = 350 Ft árfolyamig érvényesek.
*Menetrendváltozás esetén irodánk fenntartja a programmódosítás lehetőségét.

Szállás

Kisinyov: Hotel Astoria***
https://www.astoriahotel.md/

Odessza: Hotel Mozart***
https://mozart-hotel.com/enhttps://www.hotel-deribas.com/en/

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

x Moldávia - Odessza
Szállás neve: Moldávia - Odessza

Moldávia - Odessza utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Félpanziós ellátás Moldáviában (élőzenés vacsorák, bor, autentikus ételek) 35.000 Ft/fő
 2. Repülőjegy + illeték (irányár) - egyénileg is megvásárolható 59.000 Ft/fő


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Moldávia - Odessza

Moldávia - Odessza

Moldova, Kisinyov

Útazonosító: 157562

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Moldávia - Odessza

Moldávia - Odessza

Moldova, Kisinyov

Útazonosító: 157562

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!