Portugália - Nyaralóhajóval az Alqueva-tavon (Grande Lagon)

Vonzó, izgalmas és természetközeli élmények. HORGONYT FEL!

Legjobb ár: 0 Ft/-től Utazás időpontja: -
További árak és időpontok

Sajnáljuk!
Ehhez az utazásohoz ár és időpont információ nem érhető el.

Portugália, Grande Lagon (Alqueva-tó / Kelet-Portugália)

NYARALÓHAJÓVAL PORTUGÁLIÁBAN, az
Alqueva tavon (Grande Lagon)
Vonzó, izgalmas és természetközeli élmények. HORGONYT FEL!

Kiváló választás Európa legnagyobb mesterséges tava, a Grande Lago (vagy más néven Alqueva-tó), mely Portugáliában (a keleti részén), a spanyol határ mentén található. Felejthetetlen élmény akár rövidebb, akár hosszabb időt is töltenek itt. A Természeti látnivalókon kívül történelmi látnivalókban is bővelkedik a környék, azonban zsilipezni az hajózás során nem kell. …s még egy fontos szempont: évi 300 napsütéses nap!
A tó hossza 83km, területe 250km2. Amieira Marina Lisszabontól kb.180 km-re, Farotól kb. 200 km-re, Sevillatól kb 3 óra autóútra található.

Válasszák ki az ízlésüknek leginkább megfelelő hajót, és élvezzék a szabadságot! Az Alqueva-tó körüli táj bájos és egyedi. Rengeteg lenyűgöző helyet fedezhetnek fel.

ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY: 5-10%
Foglalás:
2020. december 30. előtt
Utazás:
    2021. január 01-december 31. között

5% kedvezmény:   5nap/4éj | 4nap/3éj | 3nap/2éj
10% kedvezmény:
8nap/7éjszaka vagy hosszabb

* Más kedvezménnyel együttesen NEM vehető igénybe!

ÁLLANDÓ KEDVEZMÉNYEK (A,B,C,D,E) közül egyszerre több is igénybe vehető, de a max. kedvezmény mértéke 10% lehet a rövidebb időtartamú bérlés és max. 15% lehet az egyhetes vagy hosszabb bérlés esetén.
A.) KEDVEZMÉNY PÁROKNAK: 10%
1 pár számára Nicols Sedan N1010  típusú hajó bérlése esetén rövidebb vagy hosszabb időtartamra.
Black Friday és előfoglalási kedvezménnyel együtt NEM vehető igénybe!
B.) CSALÁDI KEDVEZMÉNY: 5% - 10%
5% kedvezmény: ha egy, 16 évnél fiatalabb gyermek utazik a hajón a teljes út alatt.
10% kedvezmény: ha két vagy több, 16 évnél fiatalabb gyermek utazik a hajón a teljes út alatt.
Black Friday és előfoglalási kedvezménnyel együtt NEM vehető igénybe!
C.) NYUGDÍJAS KEDVEZMÉNY: 5%
ha egy vagy több, 65 évnél idősebb személy utazik a hajón a teljes út alatt.
Black Friday és előfoglalási kedvezménnyel együtt NEM vehető igénybe!
D.) FLOTTA KEDVEZMÉNY: 5%-7%-10%
5% kedvezmény: 2 hajó együttes bérlésekor,
7% kedvezmény: 3 hajó együttes bérlésekor,
10% kedvezmény: 4 hajó együttes bérlésekor.
Black Friday és előfoglalási kedvezménnyel együtt NEM vehető igénybe!
E.) TÖBB HETES FOGLALÁS KEDVEZMÉNY: 10%
a 2. és az azt követő hétre/hetekre.
Black Friday és előfoglalási kedvezménnyel együtt NEM vehető igénybe!

ÚTVONAL: Grande Lago (Alqueva-tó)
Amieira|Mourao|Amieira – 2 éjszakás hétvége
Amieira|Monsaraz|Amieira – 4 éjszakás hajózás
Amieira|Juromenha|Amieira – 1 hetes hajózás

EGÉSZ ÉVBEN BÉRELHETŐ HAJÓK
egyhetes, hétközi és hétvégi 2,3,4,7 éjszakás vagy hosszabb időre!
1,2, 3 és 4 kabinos Nicols típusú nyaralóhajók


Felkészítjük, hogy biztonságosan tudja vezetni jogosítvány nélkül is a különlegesen felszerelt hajókat.
A nyaralóhajók hajóvezetői engedély nélkül vezethetők a hajózási térképen megjelölt útvonalakon.

A csatornahajó (nyaralóhajó) turizmus közel 50 éves múltra tekint vissza. A vízi turistákat minden térségben kikötési és megállási lehetőséggel várják a vízparti települések: helyi különlegességeket kínáló éttermek, a környék látványosságai, csodálatos természet. 

A nyaralóhajózás a kedvtelési célú belvízi hajózásnak az a lehetősége, mely szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást az erre alkalmas, engedélyezett vízterületen (folyó, tó, víztározó, csatorna). A nyaralóhajók kifejezetten erre a felhasználásra készülnek, körben védett hajótest, biztonságos és egyszerű használat jellemzi őket, bérbevételük feltétele a betanítás. Naponta általában legfeljebb 4-5 óra a tényleges hajózás.

A hajózáson kívül a vízi út 30 km-es környezetén belül egyéb aktív kikapcsolódási lehetőségek is illeszkednek a programhoz: a környék bejárása kerékpárral, úszás-strandolás, kajakozás, horgászat, golfozás, lovaglás, kirándulás …

Bázis kikötő: Amieira (Marina Alqueva városnál)
BÉRLÉSI IDŐSZAKOK:

 • 1 hetes hajózás (8nap/7 éjszaka): péntek és szombat, hétfő: indulás 15h és 18h között, érkezés 8h és 9h között
 • 5nap/4 éjszakás hajózás: hétfő és kedd: indulás 14h / érkezés 9h-ig
 • 4nap/3 éjszakás hajózás: csütörtök 16h-tól vasárnap 17h-ig
 • 3nap/2 éjszakás hétvége: péntek 16h-tól vasárnap 17h-ig


HAJÓK
:                2+2 fős | 4+2fős | 6+1/6+2/6+4fős | 8 fős

 • Kormány a szalonban ÉS A FEDÉLZETEN: a hajó tetején a külső, a szalonban pedig a belső kormány.
 • Hatalmas hátsó fedélzet: a kokpit, azaz a hátsó fedélzet mindkét oldalán kinyitható ajtók segítik a könnyű bejutást a hajóba. A hajó végében kinyitható korláton keresztül közelíthetik meg a fürdőlétrát. A kihúzható árnyékoló menedéket nyújt a tűző nap és az esti pára ellen is.
 • Kényelmes kabinok: a kabinok két személy részére nyújtanak kényelmes fekhelyet. Rendelkezésre állnak tárolók, szekrények, és az ablakon szúnyogháló van. Néhány típusban fűtés, légkondicionálás, TV is emeli a színvonalat. A hajótestet körben pufferek és vastag gumicsíkok védik a sérülésektől.
 • Fürdőszobák: meleg vizes zuhanyzó és Wc.
 • Konyha: nappali étkezővel és felszerelt konyharésszel. Hűtő (220l), főző lap, sütő/grill, mosogató, tárolók, a létszámnak megfelelő étkészlet, edények, tányérok vannak.
 • Napfény és kilátás: a hajó orrában orrkiülő is helyet kapott, kisasztallal.

Hajó típusok: Estivale (Duo: 2+2fős, Quattro:4+2fős), Sedan (N1010: 4 felnőtt+2gyerek, N1170: 6felnőtt+2gyerek, N1310: 6felnőtt+4gyerek), Confort (C1110: 6felnőtt+1gyerek, C1350: 8felnőtt)
Nicols Estivale Duo: 2+2fő (egy kabin, konyha rész nappalival-étkezővel, egy fürdőszoba).
Nicols Estivale Quattro: 4+2fő (két kabin, konyha rész nappalival-étkezővel, két fürdőszoba).

Fontos információk:

 • 2,3,4 éjszakás, valamint egy hetes, és hosszabb időre is bérelhetők a hajók.
 • A legrövidebb bérlési időszak: min. 2 éjszaka
 • A hajók menetfényekkel nem rendelkeznek, sötétedés után nem közlekedhetnek.
 • Kell jogosítvány a nyaralóhajó bérléséhez? A nyaralóhajók hajóvezetői engedély nélkül vezethetők a hajózási térképen megjelölt útvonalakon. A hajók biztonságos irányítására érkezéskor egy oktatás során készítjük fel a kapitányokat. A hajón található navigációs berendezés, a kikötőkben is lehet segítséget kérni a megfelelő kikötéshez, illetve egy állandó diszpécserszolgálat is a hajózók rendelkezésére áll, bármilyen felmerülő kérdés során. A hajót csak azok vezethetik, akik részt vettek az oktatáson.
 • Ki vezetheti a hajót? A 21. életévét betöltött személy vezetheti a nyaralóhajót, aki részt vett a hajóvezetői oktatáson
 • Hogyan zajlik az oktatás? Az oktatás kb 1-1,5 órát vesz igénybe a hajóátvétel napján idegen nyelven (magyarul NEM). A felkészítés tartalmaz egy oktató videót, illetve a gyakorlatban is megtanítják a hajó használatát. Vizsgázni nem kell, azonban az oktatás kötelező azoknak, akik a hajót vezetni fogják, de természetesen bárki részt vehet rajta az utasok közül is. Az oktatáson akkor is kötelező a részvétel, ha van érvényes belvízi hajóvezetői engedélye a hajó vezetőjének.
 • Az oktatási anyag és a hajózási szabályzat változásai miatt minden nyaralóhajó bérlés esetében újra részt kell venni az oktatáson. Az oktatás nyelve: portugál vagy angol, vagy spanyol, vagy más idegen nyelv. Magyarul NINCS oktatásra lehetőség.
 • Miért szükséges a hajó kaució? Ahogy az autóbérlésnél, a nyaralóhajóknál is biztosítékul szolgál a kaució, ami a bérlés lejárata után, a hajó sérülésmentes leadása után teljes egészében visszajár.
 • Kaució: a biztosítási önrész (A kaució összege a bérelt hajó méretétől függ, 10m hossz alatt: 1 000 Eur/hajó, 10-13m hossz között 1 500 Eur, 13m hossz felett 2 000 Eur.) A kauciót indulás és beszállás előtt kell letétben hagyni, bankkártyával vagy átutalással. A pénznem EUR. Lehet extrákat kérni a helyszínen is, azonban ebben az esetben kedvezményes árat biztosítani nem tudnak az egyes szolgáltatások összegéből. A kaució visszafizetésre kerül, amennyiben a hajóút végén a hajót és a felszerelését, berendezési tárgyakat tárgyait megfelelő állapotban, tisztán, a megbeszélt helyen és időben átadják vissza.
 • A fogyasztott üzemanyag a hajó visszaadásakor kerül kiszámlázásra az indulás napján megállapított díj szerint és a helyszínen fizetendő.
 • Egy irányú (one-way) hajóbérlés: alapvetően ugyanott kell leadni a hajót, ahol azt felvették. Egyes országok és bérlések esetén lehetőség van felár ellenében egyirányú bérlésre, melynek alkalmával a bérelt hajót egy előre kijelölt másik kikötőben van lehetőségük leadni az út végén. Ilyen esetben visszaviszik Önöket a kiindulási kikötőbe (térítés ellenében). A one-way hajózásnál kockázati tényezők merülhetnek fel, amelyek akadályozhatják az út megvalósulását. Éppen ezért az egyirányú utat és annak irányát (indulási és érkezési bázis) csak 48 órával az indulás előtt igazolják vissza. Portugáliában nincs lehetőség egy irányú bérlésre.
 • Hol lehet kikötni a nyaralóhajókkal? Minden olyan kikötőben ki lehet kötni, amely ekkora méretű hajót fogadni tud. A bérlők számára készül egy kalauz, amely az ajánlott kikötési pontokat is fogja tartalmazni.
 • Hol lehet megtankolni a hajókat? Minden hajót teli üzemanyagtankkal bocsátanak a bérlők rendelkezésére, egy hétre bőségesen elég üzemanyaggal, így a kapitányoknak ezzel már nem lesz dolguk. A hajók műszaki paramétereit – így az üzemanyagtank töltöttségét is – távolról a diszpécser központból fogják felügyelni. Amennyiben mégis szükséges a hajó tankolása, akkor egy mobil töltőállomással a hajóhoz legközelebbi kikötőponton fogják feltölteni a hajót
 • Mi történik, ha lerobban a hajó vagy vészhelyzet van? 0-24 órás felügyeletet biztosítva. Így vészhelyzetben bármikor hívható a diszpécserszolgálat. Probléma esetén valamelyik báziskikötőből közúton vagy vízi úton közelítik meg a hajókat. A szolgáltatás szoros együttműködésben lesz a vízirendészettel, így a vízirendészet egységeit is azonnal riasztani lehet szükséges esetben.
 • Lehet alkoholt fogyasztani a hajón? Igen, de csak annak, aki nem vezet. Ugyanolyan szabályok vonatkoznak a hajó vezetésére, mint autóvezetés esetén, itt is zéró tolerancia van. A vízirendészet bármikor ellenőrizheti ezt is a hajón.
 • Van légkondicionáló a hajókon? Az ablakokon található sötétítőfüggönyök segítségével lehet besötétíteni
 • Kisállat a hajóra vihető (kérjük előre jelezni), azonban ebben az esetben plusz 40 EUR extra költség kerül felszámolásra.
 • Lemondható-e az utazás sztornó díj nélkül, ha az időjárás-előrejelzés rossz időt jósol? Nem, nem mondható le. Minden esetben az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) szereplő lemondási feltételek szerint kell eljárni.

Előre foglalható extra szolgálatok kedvezményes ára:        
**Az alábbi szolgáltatások díja a helyszínen történő megrendelés esetén eltérő, az árak az alább felsoroltaknál magasabbak.
Egy irányú bérlés:           150 Eur/hajó
Fedélzeti wifi****              50 Eur /(router+10 GB)
12/220 V inverter bérlés:  10 Eur/db
További szolgáltatások felár ellenében: nyitott parkoló bérlés*/**, garázs bérlés*, grillsütő*, kerékpár bérlés (felnőtt és gyerek)*, gyerek kerékpárülés, korai átvétel/későbbi visszaadás***, háziállat felár, napozó matrac, fürdőszobai törülköző szett◦, konyharuha◦◦.
„All-inclusive” opció:                 430 Eur-tól/hét/ hajó
Az „all Inclusive” tartalmazza: fogyasztott üzemanyag + takarítási díj+2 kerékpár + hajózási útikönyv +1 fürdőszobai törölköző szett/utas +1 konyharuha szett.
„Szállodai kényelem” opció:    190-320 Eur/hét/ hajó
A „szállodai kényelem” tartalmazza: takarítási díj + 1 fürdőszobai törölköző szett/utas + 1 konyharuha szett.
*Az ár a bérlési időtartam hosszától függ.
** A legtöbb bázison van saját, zárt fedett parkoló és/vagy garázs (NEM őrzött).
*** Kérésre és a rendelkezésre állás függvényében
**** Hálózati lefedettség az adott régió függvényében. További gigabyte: kérésre
◦: 1 szett=1 mosdókesztyű+1 kéztörlő+1 fürdőlepedő
◦◦: 1 szett = 1 papírtörlő+2 konyharuha
◦◦◦: A takarítási felár megfizetése esetén is a hajó bérlőjének kell elvégeznie az alábbiakat: szemetesek kiürítése, mosogatás és edények elpakolása, ágynemű lehúzása.

Látnivalók, programlehetőségek a környéken:
- Aktív program: úszás, vízi sportok, biciklizés. Horgászat: fekete sügért, pontyot és még sok mást foghat fel közvetlenül a hajó fedélzetéről. A horgászengedély díja a helyszínen fizetendő (kb. 25€)
-
Amieira Marina: Vízi tevékenységek - vízisízés, vitorlázás, kenuzás
- Alqueva: Alqueva gát
- Estrela: Egyházi templom
- Castelo de Mourão: 13. századi kastély és erődítmény, egyházközségi templom, kápolnák
- Monsaraz: Monsaraz négy bejárati kikötője, történelmi templomok, A régi városháza, Castelo de Monsaraz, a Plaza de Toros, Kézműves üzletek
- Juromenha: Fortaleza de Juromenha - sokszögű erőd, 13. és 17. századi vonásokkal

Alentejo környéke történelemben gazdag, és a tó körüli számos megállóból könnyen elérhetők a környező gyönyörű falvak és ősi helyek. Látogassák meg el a 13. századi Mourao kastélyt, vagy irány az erődítmény város, Monsaraz, furcsa, macskaköves utcáival és a csodálatos arénával, ami napjainkban is bikaviadalok helyszínéül szolgál. Alqueva Csillagos Égbolt Rezervátum, ahová éjjel érdemes ellátogatni és gyönyörködni a csillagos égbolt szépségében. Fedezzék fel a lenyűgöző Luz falut, amelyet teljesen átépítettek a Grande Lago partján, miután az eredeti falut elnyelte az Alqueva-tó, de ne hagyják ki a lenyűgöző Alqueva gátat sem.
Történelmileg Alentejo volt a fő út Portugáliába Spanyolországból, és az útközben fellelhető több tucat középkori vár azt meséli, hogy a két nemzet közötti kapcsolat nem mindig volt barátságos.

Hajó neve: Portugália - Nyaralóhajó - Alqueva-tó (Grande Lagon)
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Portugália - Nyaralóhajóval az Alqueva-tavon (Grande Lagon)

Portugália - Nyaralóhajóval az Alqueva-tavon (Grande Lagon)

Portugália, Kelet-Portugália

Útazonosító: 153432

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Portugália - Nyaralóhajóval az Alqueva-tavon (Grande Lagon)

Portugália - Nyaralóhajóval az Alqueva-tavon (Grande Lagon)

Portugália, Kelet-Portugália

Útazonosító: 153432

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!