Szudán ismeretlen piramisai

Ft-tól/fő 350.000
Időpont: 2019.11.16 - 11.24
Legjobb ár: 350.000 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2019.11.16 - 11.24
További árak és időpontok

Tartson velünk a Szudán ismeretlen piramisai utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 350.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:134214
Kívánságlistára teszem

Részletes program

1-2.. nap: Budapest - Kartúm - Kerma

Késő esti kartúmi érkezésünk és a megérdemelt pihenés után reggel irány Núbia! Terepjáróinkkal a sivatag felé vezet utunk. Hosszú napunk lesz, kóstolót kapunk a hatalmas Szaharából. Késő délután érjük el Kerma pálmaligetektől és mogyoróbokroktól zöldellő medencéjét. Szállás: hotel Kartúmban, vendégház Dongolában.

3.. nap: Egyiptomi fáraók kéznyoma és Kerma - a bronzkori Núbia szíve

Kerma az ókori Egyiptom nagy riválisa, az Afrika mélyére hatoló kereskedelmi utak vámszedője. Az ötezer éves város lenyűgöző romjai és kincses múzeuma után Tombosz felé tartunk. Itt az ókor Napóleonja, III. Thotmesz egyiptomi fáraó monumentális határkősztéléit látogatjuk meg, és a harmadik zuhatagnál is kattintunk néhány elragadó tájképet. A Níluson átkelve ráfordulunk a hírneves Darb el-'Arbain karavánútra, este érkezünk meg szerény, de barátságos vendégházunkba. Szállás: Szoleb.

4.. nap: Vallásokon át - Szoleb - Ó-Dongola és a szúfi qubbák csendje

A napot Szolebben kezdjük, az ország legépebb óegyiptomi templomának grandiózus oszlopai alatt sétálunk végig. Ezután búcsút intünk vendéglátónknak, és Ó-Dongolába indulunk: egy teljes város vár itt minket immáron 1500 éve. Az ősi keresztény királyság, Makuria központja ez, a maga gránitoszlopos bazilikáival és a Trónterem emeletes épületével. A napot a régió szúfi ,,szentjeinek" méhkas alakú sírépítményei között búcsúztatjuk, mielőtt nekivágunk az útnak Karima felé. Szállás: hotel Karimában.

5.. nap: Amon isten szülőhelye és a fekete fáraók nyughelye

A Dongola-Karima közti sivatagi út jutalma a Dzsebel Barkal. Ez a magányos sziklatömb a fáraókat védelmező ureusz-kígyó alakjában tetszeleg, a környező templomok faragott kövei istenek és uralkodók hőstetteit suttogják. A Szent Hegy után a legendás fekete fáraók piramisai és ragyogó színekkel festett sírkamrái következnek Nuriban és El Kurruban. A nap végén a Barkal megmászására is jut időnk, pazar kilátással a rommezőre és a Nílus negyedik zuhatagára. Szállás: hotel Karimában.

6.. nap: A Bayuda-sivatag bazaltja

A Bayuda hív! Egész napos utunk során gyönyörködünk a porló homokból kibukkanó ébenfekete vulkáni kőzetek formáiban. A világ egyik legelhagyatottabb részén vá-gunk át, szinte halljuk majd a földkéreg reccsenő-roppanó tektonikus zaját. Szállás: Meroé.

7.. nap: Meroé piramismezői és egy elfeledett civilizáció öröksége

A bronzkori Kerma, a vaskori Kús után Meroé birodalmában járunk. Afrikai és egyiptomi stílusokat vegyítő, még álló épületek, gigantikus víztározók nyomai, égbetörő piramisok tucatjai! Begrawiya királyi és elit temetkezési helye az ország büszkesége. A hatalmas területen 171 felépítményt ismer a régészet, ebből 82 darab (!) piramis, melyek nagy részét kívül-belül lesz alkalmunk felfedezni. A lélegzetelállító romokat magunk mögött hagyva Naqába érkezünk - az egykori szentélykörzetben meroéi uralkodók keze nyomát találjuk a szent hegyek védelmező árnyékában. Natakamani király és Amanitore királynő oroszlános templomát kifinomult domborművek borítják, melyek az egyiptomi, afrikai és antik művészet legszebb hagyományait ötvözik. Kőhajításra a remekbe szabott Amon-templom kosfejű szfinxei sorakoznak, természetesen őket is alaposan szemügyre vesszük. A naqai csodák után a vaskori birodalom újabb központját keressük fel Musawwarat es Sufrában, ahol a gigantikus víztározó mellett szintén gyönyörű templom, valamint egy rejtélyes épületegyüttes - Afrika egyik legnagyobb ókori palotája - állnak. Erre a napra felejtsük el az árusoktól hemzsegő világörökségi helyszíneket, a sivatag csendjében lesz módunk ámuldozni. Talán utoljára láthatjuk e módon Meroé, Naqa és Mussawarat méltóságteljes romjait az egyre divatosabb szudáni turizmus új hullámai előtt. A gazdag programot követően ismerősként köszöntjük majd kartúmi szállodánkat. Szállás: szálloda Kartúmban.

8-9.. nap: Kartúm és búcsú Afrikától

Ébredés után felfedezzük az ezerarcú szudáni fővárost. A kopt és ortodox templomok közé ékelt néprajzi múzeumban kezdünk, ahol az ország 597 etnikumának hétköznapjairól és ünnepeiről árulkodó tárgyak, diarámák találhatók. A múzeum egykor a brit katonai klubnak adott helyet, árnyas udvarán Gordon emlékműve is megtalálható. Ezután a nagymecset müezzin éneke kísér minket Afrika egyik legnagyobb piacára, Omdurmanba. A Mahdi érát bemutató Kalifa Házban és a Nemzeti Múzeumban alapos leckét kapunk a régió gazdag történetéről. A kertben újraépített óegyiptomi templomok (!) állnak, amiket a Nasszer-gát emelésekor, az 1960-as években kövenként menekítettek ide a régészek. Lesz min merengeni a pálmák árnyékától hűs korzón, a mellékfolyóit összefűző, hatalmas Nílus partján. Késő este nehéz búcsút intünk a kontinensnek, másnap délelőtt érkezik repülőnk Budapestre.

Ár tartalmazza

 • 7 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban és vendégházakban, reggelivel, 3 ebédet, 4 vacsorát
 • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
 • minden kiegészítő transzfert (dzsip, komp)
 • a magyar és helyi csoportvezetők díját
 • a csoportos vízumügyintézés díját
 • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

7 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban és vendégházakban, reggelivel, 3 ebédet, 4 vacsoráta részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (dzsip, komp)a magyar és helyi csoportvezetők díjáta csoportos vízumügyintézés díjátaz idegenvezetést

x Szudán ismeretlen piramisai
Szállás neve: Szudán ismeretlen piramisai

Szudán ismeretlen piramisai utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5Utazás repülőgéppel
Közlekedés
Szállás
Ellátás megadott szerint
Szervízdíj
Repülőtéri illeték
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj
Egyéb leírás szerint

Felárak*:
 1. Baleset-, Betegség-, poggyászbiztosítás - Optimum 8.100 Ft/fő
 2. Baleset-, Betegség-, poggyászbiztosítás - Prémium 14.215 Ft/fő
 3. Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek 0 Ft/fő
 4. Egyágyas felár 75.000 Ft/fő
 5. Repülőjegy 80.000 Ft/fő
 6. Repülőtéri illeték 110.000 Ft/fő
 7. Útlemondási biztosítás 10.800 Ft/fő
 8. Útlemondási biztosítás (programár, repülőjegy, illeték) 10.800 Ft/fő
 9. Vízumdíj 22.000 Ft/fő* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Szudán ismeretlen piramisai

Szudán ismeretlen piramisai

Szudán

Útazonosító: 134214

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szudán ismeretlen piramisai

Szudán ismeretlen piramisai

Szudán

Útazonosító: 134214

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!