Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karavánvárosai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Ft-tól/fő 519.000
Időpont: 2022.09.22 - 09.30
Legjobb ár: 383.900 Ft/fő-től Utazás időpontja: 2022.09.22 - 09.30
További árak és időpontok

Tartson velünk a Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karavánvárosai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel utazásra! A kiutazás repülővel történik. Reggelis ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 383.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa:Körutazás
Kiutazás:Repülő
Ellátás:reggeli
Turnusok: 9 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója:157836

Útvonal: Taskent | Szamarkand | Shahrisabz | Bukhara | Khíva

Üzbegisztán magával ragad és elvarázsol - ez az Ezeregyéjszaka és Dzsingisz Kán országa. A 14. század egyik legizgalmasabb helyére, a Selyemút központjába hívjuk most Önöket, hogy megismerkedjenek az iszlám építészet szépségeivel; a még olykor felbukkanó, szovjet érából megmaradt (izmos) szobrokkal; hogy megcsodálják a méltán híres üzbég kézműves termékeket, szőnyegeket, hogy megkóstolják az üzbég konyha remekeit és megtapasztalják a helyiek páratlan vendégszeretét. Megtekinthetik a „Kelet Rómájának” is nevezett Szamarkand egyedülálló építészetét; a város a Selyemút központi állomásaként a Kelet és Nyugat között állt, 2001 óta az UNESCO Világörökség része. Shahrisabz műemléképületeit a város szülöttje, a 14. századi hódító, Amir Timur és unokája, Uluk bég építette. Az ősi karavánvárosok, Khíva és Bukhara szinte teljes egészében múzeumként funkcionálnak - mecsetekkel, medreszékkel teli városközpontjaik a világörökség részei.

Program:

Programleírás SZEPTEMBER:

Tervezett repülő menetrend a Turkish Airlines járatain:

szept. 22.       Budapest 14:00 – 17:05 Isztambul 18:40 – 00:55 (szept.23.) Taskent
szept. 30.        Urgencs 08:25 – 10:45 Isztambul 12:05 – 13:05 Budapest

1.nap (szept.22): Budapest - Taskent
Utazás Budapestről átszállással Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

2.nap (szept.23): Taskent
Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szobák elfoglalását követően pihenő, reggeli, majd felfrissülve indulunk a város látnivalóinak felfedezésére.

Elsőként az óvárosban található, vallási központként számontartott Hast Imam teret keressük fel. A téren elhelyezkedő lenyűgöző épületkomplexum története a 10.sz-ig nyúlik vissza, díszítőelemei utalnak Üzbegisztán híres képzőművészetére. Ezen a téren található a Barak kán medresze, a Tillya sejk mecset, a Muyi Muborak medresze, a Kaffal Shahsi Mauzóleum, a Namozgoh mecset és a Korán Usman Múzeum a világ legrégebbi Koránjával. A teret körülvevő óváros, még a földrengés előtti időkből maradt fenn. Ezután az Üzbég Iparművészeti Múzeumot látogatjuk meg, majd a taskenti metrót is kipróbálhatjuk, mellyel egészen a város legjelentősebb teréig, a Függetlenségi térig utazunk. A teret korábban Katedrális-, később Vörös-, majd Lenin térnek is nevezték, ma az ország ’91-es függetlenné válásának és a második világháború áldozatainak emlékhelye. A szállodába való visszatérés előtt a Szent Alexander Nevsky ortodox katedrálist tekintjük meg.

3.nap (szept.24.): Taskent - Szamarkand
Vonattal utazunk a Világ egyik legrégebbi városába, Szamarkandba, melynek eredete i. e. 14. század-ra tehető, valamint a Selyemút egyik legnagyobb városa volt. Az idők során Nagy Sándor, arab megszállók, Dzsingisz kán és Tamerlán fennhatósága alá is tartozott a város, később az Orosz Birodalom részévé vált, majd az ország függetlenné válása óta az ország második legnagyobb városaként és a térség kulturális központjaként tartják számon. A város történelmének sokszínűsége mágikus erővel hat az odalátogatókra, akik mesébe illő romantikus hangulatot élhetnek itt át. 2001-ben „a kultúrák találkozása” címen az UNESCO Világörökség részévé is nyilvánították a várost. Érkezést követően elsőként a híres Registan téren az egykori Timurida birodalom központját nézzük meg, ahol a Timurida dinasztia hamvait őrző egyedülálló építészeti alkotás, a Gur Amir mauzóleum is áll. A téren három medresze található: Sír-dár-medresze, Ulugh-bég-medresze, Tila Kara-medresze.

Ezt követően a Bibi Khanum a Timuridák által épített legnagyobb mecsetet is meglátogatjuk. Majd felfedezzük Szamarkand legősibb bazárjának kínálatát, ahol egyszer a Selyemúton haladó karavánok is megálltak.  Később megnézzük Ulug bég 15. századi csillagvizsgálóját, majd a lenyűgöző Shahi Zinda mauzóleum több mint 20 épületből álló együttesét, ami a 14-15. századból maradt fenn.

4.nap (szept.25.): Szamarkand
Folytatjuk az ismerkedést Szamarkand látnivalóival. Elsőként Szent Dániel Mauzóleumát keressük fel, amely keresztény zarándokok sokaságát vonzza az egész világról. Majd az ősi város „Afrasiyob” maradványai mellé épült Afrasiyob Múzeum következik, ahol teljes képet kaphatunk a város egykori életéről. Délután ellátogatunk a Meros kézműves szövetkezet bemutató termében, ahol betekintést nyerhetünk a világos színéről és virágillatáról híressé vált papír készítésének folyamatába. Közép-Ázsiában Szamarkandban készítettek először papírt a 8. században, az alapanyaga eperfa, henna és rózsavíz volt. Az UNESCO által is támogatott műhelyben egyéb képzőművészeti termékek gyártást is tanulmányozhatjuk (kerámia, porcelán, textil, selyem, illetve a fafaragás). Ezt követően megnézzük hogyan készülnek a színes selyem szőnyegek a Hudjum kézműves műhelyben.

5.nap (szept.26.): Szamarkand - Shahrisabz - Buhkara
Reggelit követően kirándulás Tamerlán (Timur Lenk) mongol fejedelem születési helyére, Shahrisabz városba, ahol elsőként megnézzük a Fehér Palotát, Tamerlán nyári palotáját. Ezt követően Ulug bég édesapja tiszteletére emelt Péntek-mecset óriási épületegyüttest járjuk be, melyet a 15. században fejeztek be és mauzóleumként is szolgál. Majd Tamerlán által az erő és a hatalom szimbólumaként építtetett Doru Saodat-ot és a 14. századi Hazrat Imam mecsetet nézzük meg. Délután továbbutazunk Buharába.

6.nap (szept.27.): Bukhara
Buhara területét legalább ötezer éve lakják, és a Selyemút legfontosabb állomásai között is szerepelt. A 9-10. században az Újperzsa Birodalom fővárosa volt, majd sokáig a török civilizáció központjaként funkcionált. A mecsetekben és medreszékben bővelkedő várost, kulturális és kereskedelmi szerepéért, méltán nevezik „Szent városnak”, központját az UNESCO Világörökség részévé is nyilvánították. A középkori Ark erőd városfallal körülvett kisvárosban láthatjuk emírjeinek lakóépületeit, mecseteket, kormányépületeket és a börtönt. A Számánidák 9. századból származó mauzóleumát is megtekintjük, amely a közép-ázsiai építészet egyik kimagasló remekműve. Folytatjuk a város felfedezését a 13-14. századi Chasma-Ayub mauzóleummal, melyet Szent Jób látogatásának emlékére és forrásának helyén emeltek. A Poikalaon épületegyüttes következik (12-16. századi) a Kalon mecset-katedrálissal, a Miri Arab medreszével, és a kelet akkori legmagasabb minaretjével (46 méter).

A 17-18. századi Abdul Aziz kán medresze a következő megálló, amely díszítőelemeivel és méretében megelőzte a szemközti Uluk bég medreszét.

Felkeressük az ősi kereskedőházak utcáját, mely egykor a Selyemút karavánjainak fontos állomása volt. Az árusok a mai napig itt kínálják portékájukat, aranyhímzéseket, színes fafaragásokat és a világhírű bukharai kézzel szőtt szőnyegeket. Még nincs vége a látnivalóknak, következik a Magoki Attori mecset, a Labi-Hauz épületegyüttese (köztük a város legnagyobb medreszéje), amely a város egyik utolsó tava köré épült. Este folklór bemutató vacsorával az egyik legrégebbi és legszebb középkori medreszében (Nadir Devan-Begi).

7.nap (szept.28.): Bukhara – Khíva
Átutazunk a Kizil-Kum sivatagon, amely a végtelen sztyeppe és az egykori történelmi tartomány, Transzoxánia északi határa volt. Láthatjuk Közép-Ázsia egyik leghosszabb folyóját, az Amu-darja folyót, amelynek delta torkolata valaha az Aral-tóba ömlött, mára azonban az intenzív öntözés által is csökkentett vízbőségű folyó nem éri el a zsugorodó tavat és korábbi deltájának ágai eltűnnek a sivatagban. Útközben piknik ebéd a sivatagban. Szállás elfoglalása.

8.nap (szept.29.): Khíva
Khíva ősi városa múzeumként tárja a látogatók elé a régi idők kincseit, olyan látnivalókkal, mint a 17.századi Kunya Ark erőd, ahol a hivai kánok és családjaik rezidenciái találhatók, az európai és hivai építészeti stílusokat ötvöző Nurullah-bai Palota, a 19.századi Tash Hauli Királyi Palota, a belső város keleti kapuja a Palvan Darvaza, Muhammad Amin a város legnagyobb középkori medreszéje és további monumentális, díszes medresze épületek, mecsetek és minaretek. A teljes napot a város nevezetességeinek megismerésével töltjük.

9.nap (szept.30.): Khíva – Urgench – Budapest
Reggel transzfer Urgencs a repülőterére, utazás átszállással Budapestre.

A programváltoztatás jogát szükség esetén fenntartjuk.

Minimumlétszám: 16 fő.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A minimumlétszám az utazáson 16 fő, a fakultatív programokon 12 fő.

Amennyiben a csoport létszáma nem éri el a 16 fős minimumlétszámot, úgy az alábbi kiscsoportos felárat számítjuk fel, melynek befizetése a hátralékfizetésekor esedékes.

14-15 fős létszám esetén: 5 000 Ft/fő felár
10-13 fős létszám esetén: 22 000 Ft/fő felár
10 fő alatt 
nem indul az út.

A fenti felárakat minimum létszám hiányában hátralék fizetéskor automatikusan felszámítjuk, kérjük szíves megértésüket. 

(Amennyiben a kiscsoportos felár befizetését követően mégis elérjük a minimumlétszámot, úgy a befizetett felárat visszatérítjük).

Szállások:
Taskent: Shodlik 4* vagy Arien Plaza 4* vagy hasonló
Bukhara: Porso Fayz 3* vagy Grand Nodirbek 3* vagy hasonló
Szamarkand:  Hotel Zilol Baxt 3* vagy hasonló
Khiva: Hotel Shams Khiva vagy hasonló

Szállás neve: Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karaván városai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás ma

Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karavánvárosai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:

Nem foglalható

Foglalható dátum

Akciós ajánlat

Legjobb ár

2
3
3
4
PDF ↓ Lefoglalom
5
5


 • a repülőjegyet Üzbegisztánba, átszállással a Budapest – Taskent, Urgencs-Budapest útvonalon,
 • a szállást 7 éjre kétágyas szobában, reggelivel,
 • az első napon a szoba korai átvételét,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést a teljes utazás során,
 • a programok során a transzfereket,
 • a vonatjegyet expressz járatra Taskentből Szamarkandba,
 • a szükséges belépőket,
 • a folklór estet vacsorával Bukharában.
 • a repülőtéri illetéket (135 100 Ft/fő),
 • a fakultatív félpanziós ellátást (35 900 Ft/fő),
 • a javasolt borravalót (35 USD/fő),
 • az esetleges kiscsoportos felárat (14-15 fő esetén 5 000 Ft/fő, 10-13 fő esetén 22 000 Ft/fő),
 • az utazási és az útlemondási biztosítást.

 

Az ajánlat a szabad helyek függvényébenérvényes. Minimum létszám: 16 fő


Felárak*:
 1. Fakultatív félpanzió 35.900 Ft/fő
 2. Repülőtéri illeték 135.100 Ft/fő
 3. Sztornó biztosítás


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Küldés e-mailben
Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karavánvárosai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karavánvárosai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Üzbegisztán, Taskent

Útazonosító: 157836

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karavánvárosai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Üzbegisztán - a Selyemút misztikus karavánvárosai és világörökségi helyszínek - csoportos utazás magyar idegenvezetővel

Üzbegisztán, Taskent

Útazonosító: 157836

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!