Téli örömök a hó varázslatos birodalmában

Svájc földrajzi középpontja és történelmi bölcsője a Luzern-Vierwaldstätti-tó régió. A térség arculatát meghatározó, télen meseszerű, puha hótakaróval borított Rigi, Pilatus és Titlis hegyvidéke csodálatos látványt nyújt, és változatos kikapcsolódást tesz lehetővé.

A Svájc szívében található, összesen 500 kilométer sípályát magába foglaló 15 síterep – köztük az engelbergi gleccservilág, a családbarát Melchsee-Frutt üdülőkörzet és a Klewenalpon található szánkózóparadicsom – a téli örömök legjavát kínálja a hó és a tél szerelmeseinek. A Luzernből vonattal, felvonóval, postabusszal vagy akár hajóval is rövid idő alatt megközelíthető síterepek élménydús téli időtöltés biztosítanak.

A Titlis sziklaösvény, Európa legmagasabban elhelyezkedő függőhídja

Az Engelberg–Gerschnialp sikló 1913. január 21-én kezdte meg rendszeres működését. Az esemény 100 éves évfordulója alkalmából 100 méter hosszú függesztett kötélhíd épül a Titlisen. Ez lesz az első ilyen jellegű, 3000 méter tengerszint feletti magasság elhelyezkedő híd Európában. A híd átadására 2012 decemberében kerül sor. A hídhoz a felvonó felső állomásától 140 méter hosszú föld alatti alagút vezet a déli falon található kilátóhoz, amelyet a függőhíd a  gleccser ülőliftes Ice-Flyer felvonójának felső állomásával köt össze. A 100 méter hosszú és alig  egy méter széles függesztett hídszerkezetről lélegzetelállító kilátás nyílik a Titlis déli falának 500 méteres szakadékába.

15 személyes, új felvonó a Melchsee-Frutto

2012. december 15-étől felére csökken a menetidő a Stöckalptól a Melchsee-Fruttra, miután a 36 éves négyszemélyes felvonót új, 15 személyes felvonó váltja fel. Melchsee-Frutt, az autómentes üdülőövezet 1080 és 2255 méter közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. A napos erdei utakkal és sífutópályákkal átszőtt alpesi völgyet két síterep, a Balmeregghorn és az Erzegg veszi közre, amelyek széles és napsütötte pályáikkal és a fruttpark.ch freestylerparkkal várják az ide látogatókat. Meredekebb lejtők kipróbálására nyílik lehetőség a Bonistocktól több mint 1000 méter szintkülönbséggel a Stöckalphoz vezető pályákon. Aki pedig szeret szánkózni, annak kötelező kipróbálnia a 8 kilométer hosszú, szintén Stöckalpba vezető szánkópályát.

További információk:

Legújabb cikkek

Még nem tudtál dönteni?
Iratkozz fel hírlevelünkre és segítünk
legújabb és legjobb ajánlatainkkal!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

Elfogadom, hogy megadott személyes adataimat a Vista saját marketing tevékenységéhez, közvetlen üzletszerzés, piackutatás és tájékoztatás céljára telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési úton (pl. sms, mms, e-mail), automatizált hívórendszeren keresztül, illetve postai úton felhasználja, valamint harmadik félnek átadhatja a hatályos jogszabályok szerint. Tudomásul veszem, hogy a marketing@vista.hu elektronikus címek(en) keresztül kérhetem a nyilvántartott személyes adataim törlését, módosítását, illetőleg a kezelt adatokról való tájékoztatást.

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Alig várod, hogy újra utazhass? Akkor jó helyen jársz! Iratkozz fel és igyekszünk minden hasznos információt összegyűjteni számodra, amelyek segítségedre lesznek a járvány utáni következő úti célod megszervezésében.

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk!